odgovara na napade

Dodik: Oporba napadima pokušava opravdati svoj gubitak

Milorad Dodik
15.11.2016.
u 07:32

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da najnoviji napadi oporbe predstavljaju pokušaj gubitnika da opravda svoj gubitak i da za to okrivi nekog drugog. Dodik je odbacio optužbe oporbe da vlast u Republici Srpskoj vrši diskriminaciju ulaganja u općine u kojima je oporba na vlasti, navodeći da to najbolje potvrđuje njegov nedavni boravak u Kini, gdje je razgovarao o izgradnji Termoeletrane Gacko dva, bolnice u Doboju i autoputa u Bijeljini, javlja Srna. 

Povodom najava predstavnika Saveza za promjene da prekidaju svaku vrstu suradnje s predsjednikom RS-a i SNSD-om, jer je, kako tvrde, naložio Vladi da ne smije pomagati općinama u kojima je na vlasti oporba, Dodik je rekao da je to bezazlena priča koju su oni pokušali izdignuti na razinu općenitosti i da su upravo u tim općinama dogovorene neke od najvećih investicija.

"Oporba je u potpunosti izgubila kompas. Njihova priča o tome, kao i prethodna, ista je vrsta retorike i napada. Diktator i fašizam - to su strašne stvari. Kako je moguće da se netko upusti u takvu vrstu kvalifikacije? To više govori o njima. Oni su time frustrirani i opterećeni", rekao je Dodik za RTRS. On je naveo da oporba nije shvatila nikakvu poruku iz nedavno održanih lokalnih izbora, kao ni iz globalnih promjena.

"Oni ostaju i dalje zarobljeni u svojoj svijesti koja je bila dominantna i u prethodne dvije godine koja ih je dovela kao izborne gubitnike u poziciju da to i budu. Sva praksa demantira tu vrstu priče. Nikome od načelnika iz bilo koje općine nije zatvorena nijedna institucija", rekao je Dodik.

On je naveo da je na sastanku SNSD-a, čiji je lider, za stranačke potrebe jasno govorio da SNSD neće sudjelovati i pomagati gdje oporba ima većinu i da neće dati svoje glasove da oni prave vlast. 

"Mi smo rekli da ostajemo oporbaa u tim općinama i nećemo pomagati da se konstituiraju općine gdje oni imaju većinu", istaknuo je Dodik. Rekao je da oni koji napuštaju SNSD, a dobiju glasove u ime SNSD-a, "moraju biti na strani negativnog odnosa SNSD-a prema njima".

"Imamo mnogo ljudi koji su odlazili kod naših koalicijskih partnera i tamo pribavili određene funkcije. Naravno da to urušava snagu SNSD-a", kaže Dodik.

On je naveo da je oporba prije proteklih lokalnih izbora imala vlast u daleko većem broju lokalnih zajednica i da, kako kaže, ništa nisu uradili, kao i da ima vlast na razini BiH, gdje, također, ništa nisu uradili.

"Jedina konstanta u tome je kako samo 'opljuvati' Milorada Dodika. Smatrao sam da je potrebno i dobro da razgovaramo s novoizabranim predsjednikom SDS-a kojem sam predložio teme za sastanak i da on predloži svoje teme", rekao je Dodik. Istaknuo da bi bilo dobro da je oporba pristala razgovarati s predsjednikom RS-a ili s Vladom Republike Srpske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije