BANJA LUKA

Dodik nakon sastanka koalicije: Ishitrena i nepotrebna odluka DNS-a

18.10.2020.
u 20:23

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je nakon sastanka koalicionih partnera u Banjoj luci kako je DNS donio ishitrenu odluku o napuštanju koalicije, ali da stranke iz vladajuće koalicije tu odluku poštivaju.

"Razmatralo se o novonastaloj situaciji i konstatirali smo kako koalicija ostaje jedinstvena i usmjerena na ostvarivanje vladinih dokumenata. Izražena je privrženost koaliciji. Možemo zaključiti kako nema opasnosti za rad Vlade i provođenja njenih politika. Zaključili smo kako je odluka DNS-a ishitrena, nepotrebna i imajući u vidu da je to odluka koja je za nas jasna prihvaćamo njihove stavove", kazao je Dodik.

On je dodao da stranke iz koalicije smatraju kako treba se sačekati izjašnjavanje gradskih i općinskih organizacija DNS-a.

"Ako netko ostaje s nama nastavit ćemo raditi u punom kapacitu, a ako netko izađe ljudi neće moći ostati na određenim funkcijama. Već sutra ćemo riješiti neke ljude", istaknuo je Dodik.

Istaknuo je kako ga raduje činjenica da koalicija ostaje privržena i da RS ostaje stabilna.

"Sve naše stranke se zalažu za oštru borbu protiv kriminala i korupcije i ono što je urađeno je dio te borbe. Bit će nastavljena prema svim kadrovima pa i prema kadrovima iz SNSD-a koji ne rade u skladu sa zakonom. Suprotstavljamo se bilo kakvim špekulacijama oko izbora i tražimo od nadležnih organa da spriječe špekulcije, pogotovo kupovinu glasova", istaknuo je predsjednik SNSD-a.

Govoreći o razlozima zbog kojih je DNS napustio koaliciju, Dodik kaže kako je to "pitanje za njih".

"Razlozi za njihov izlazak oni mogu kazati, ja ne mogu ni da komentiram njihove priče", istaknuo je Dodik i oštro demantirao tvrdnje kako je SNSD sudjelovao u "rasturanju DNS-a".

"Da smo sudjelovali mi ne bi niti bili koalicijski partneri", naglasio je Dodik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije