Član Predsjedništva BiH

Dodik najavio "obračun" s migrantima

Milorad Dodik
21.06.2020.
u 18:56

Potrebna je brza mjera, da se migranti koji se evidentiraju odmah deportiraju bez ikakvih oklijevanja. To bi unijelo dodatnu sigurnost među sve ljude u BiH, kaže Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas klako su migranti ozbiljan politički i sigurnosti problem u našoj zemlji, a posebno se osvrnuo na migrantsku krizu u RS-u.

Dodik je tim povodom najavio "obračun RS-a s migrantima"

"Migranti potežu oružje na policiju u RS-u. Ova tema mora biti hitna. Izvršni komitet SNSD-a je zatražio od Vlade RS-a da napravi plan mjera kako bi se reagiralo na činjenicu prisutnosti migranata na putevima i u naseljenim područjima. I osigurati potpuna sterilizacija u tom pogledu našeg prostora i osigurati sigurnost naših ljudi kojih imaju strah od migranata", rekao je Dodik,prenosi Klix. 

On je kazao kako će ta Radna grupa tražiti predlaganje mjere na razini Bosne i Hercegovine.

"Naša politika oko migranta ostaje ista. Smatramo kako je jedino neopohodna brza mjera - da BiH s entitetima osigura svu logistiku i da se migranti koji se evidentiraju odmah deportiraju bez ikakvih oklijevanja. To bi moglo unijeti dodatnu sigurnost među sve ljude u BiH", kaže Dodik.

Dodik je ocijenio neprihvatljivim zahtjeve određenih institucija sa Zapada koji traže da se migrantska kriza rasporedi jednako širom BiH.

"To odbijamo. RS neće financirati nikakve zbirne centre niti će dozvoliti njihovo formiranje na svom području.", poručio je Dodik. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?