Sankt Peterburgu

Dodik iz Rusije poručio: Ovdje sam jer je to dobro za RS

milorad dodik
15.06.2022.
u 21:55

Dodik je istaknuo da je došao u Sankt Peterburg saslušati one koji imaju što reći

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburgu gdje će sudjelovati na Međunarodnom ekonomskom forumu.

Dodik je za RTRS izjavio kako je ovo jedan od najvećih svjetskih ekonomskih foruma, posebno danas kada se održava u svjetlu sukoba u Ukrajini.

“Ovdje će biti prisutno 70, 80 predstavnika država i vlada, najznačajnijih kompanija iz dijela svijeta koji ne pripada Zapadu, jer je Zapad to očito bojkotirao. Mi, shodno našoj politici da ne želimo biti dio koji će podržavati i hvaliti ili nekoga osporavati, jednako želimo biti prisutni i biti dio foruma koji treba dati odgovore na mnoge izazove u svijetu”, rekao je on.

Dodik je istaknuo da je došao u Sankt Peterburg saslušati one koji imaju što reći, izrazivši zadovoljstvo što će već sutra biti u prilici sastati se s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

“Radujem se što smo u prilici nastaviti naše razgovore od ranije. Oni nemaju nikakvu spekulaciju, sve ono što su neki tvrdili prije dva-tri mjeseca promašili su. Mi samo razgovaramo u normalnom tonu kako stabilizirati naše odnose, pojačati projekte vezane za izgradnju plinovoda, dvije elektrane na plin te o tome kako ojačati naše napore da surađujemo na kulturnom i ekonomskom, kao i drugim razinama”, rekao je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?