Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Dodik: Hrvati imaju pravo definirat političke pozicije

04. ožujka 2015. u 09:55 2 komentara 1101 prikaza
dodik_putin
Foto: agencije

Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je da je BiH potpuno neuspješna zemlja i da RS ima svoje pravo na afirmaciju i samoopredjeljenje koje treba što više razvijati. “To je naša početna pozicija. Smatram da i Hrvati imaju pravo definirati političke pozicije i nisam uopće uznemiren zbog toga”, rekao je Dodik na pitanje novinara kako komentira deklaraciju o federalizaciji BiH, koju je usvojio HNS. Naglasio je da tu deklaraciju vidi kao pravo hrvatskog naroda da se iskaže na takav način i da je to njihov stav. Dodik je rekao da u deklaraciji ima i prihvatljivih stavova, kao što su oni koji govore o neuspješnom funkcioniranju BiH i zahtjevima za novim Izbornim zakonom. On je rekao da RS odbacuje razgovor o mogućnosti koja predviđa gubitak njenih kompetencija.     

  • krass:

    Postujte odluke oca Hrvatske nacije i ne idite protivu oca,ti je greh. Franjo potpisao a sinovi bi da to prekrajaju kao da se samo oni pitaju.I jos nesto nije bilo genocida u gradjanskom ratu bivse SFRJ,postoji cak i presuda medjunarodnog ... prikaži još! suda ispred koga rukovode vasi saveznici EU I SAD.Malo je nerealno da oni drze stranu Srbima a vas da harikiraju.

  • brodarevac:

    I Bošnjaci i Hrvati i Srbi imaju pravo definirati svoje političke pozicije na cijeloj teritoriji BiH tako da genocidna tvorevina ne može opstati u bilo kojem prekrajanju netaknuta. Istočna Bosna gdje je izvršen genocid nad Bošnjacima zatim Slavonija, misli Dodo ... prikaži još! da mu je to ostavljeno. Kad se to raspakuje onda se može dogovoriti i o federalnim jedinicima i o svemu do tada nije niko lud da ustupa nikom. Sad se pokazalo kako je Čovi mačku malo "teleća glava" bilo bi lijepo kad bi se želje ispunjavala, ali je BiH sve ali nije bajka gdje je to moguće. Treba biti realan i znati šta bi svima odgovaralo. Čova i Dodo bi htjeli vladavinu na 85% teritorije a nemaju ni 50% stanovništva.