INAUGURACIJA

Dodik, Džaferović i Komšić položili prisegu

RAS Srbija
20.11.2018.
u 14:26

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u narednom mandatnom razdoblju od danas su i službeno Milorad Dodik iz srpskog, Željko Komšić iz hrvatskog i Šefik Džaferović iz bošnjačkog naroda.

Konstitutivnu sjednicu Predsjedništva BiH, koja je počela intoniranjem himne BiH, otvorio je predsjedatelj u dosadašnjem sazivu Bakir Izetbegović, koji je zahvalio kolegama Mladenu Ivaniću i Draganu Čoviću na korektnoj suradnji koju su imali u protekle četiri godine, javlja Fena.

Nakon Izetbegovićevog obraćanja, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Branko Petrić novoizabranim članovima Predsjedništva uručio je certifikate o preuzimanju mandata, koji su potom pojedinačno pročitali i potpisali svečanu izjavu koja glasi: „Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati danu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opći okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti svih naroda i građana“.

Dosadašnji članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, i Mladen Ivanić čestitali su novoizabranim članovima kolektivnog šefa države. Član Predsjedništva iz dosadašnjeg saziva Dragan Čović nije nazočio konstitutivnoj sjednici.  

U nastavku ceremonije, prisutnim predstavnicima političkog, javnog, kulturnog i vjerskog života, predstavnicima diplomatskog kora, međunardone zajednice i drugim zvanicama, obratio se Milorad Dodik, koji je prvi predsjedatelj Predsjedništva, te  Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Članovi Predsjedništva BiH se na poziciji predsjedatelja mijenjaju svakih osam mjeseci, po principu rotacije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
16:53 20.11.2018.

Čović ne može podnijeti poraz pa nije ni bio prisutan,e to sve govori o njemu i njegovoj čovječnosti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?