PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE

Dodik: Došlo je vrijeme da svi Srbi žive u jednoj državi

Milorad Dodik
Dejan Rakita/Pixsell
08.01.2023.
u 19:06

"Ovo vrijeme moramo iskoristiti mi koje je narod birao da objedinimo srpski narod", kazao je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je u nedjelju na ujedinjenje tog bosanskohercegovačkog entiteta sa Srbijom ustvrdivši kako za to postoji plebiscitarna potpora Srba s obje strane Drine, a na ruku takvim planovima idu i promijenjene okolnosti u svijetu. 

Dodik je to kazao u govoru održanom na akademiji u Banjoj Luci u povodu 9. siječnja koje u RS obilježavaju kao dan entiteta unatoč presudama Ustavnog suda BiH koji je ocijenio kako je to neustavno jer podsjećanje na taj datum iz 1992. godine diskriminira Hrvate i Bošnjake jer je tada počeo njihov masovni progon s teritorija koji je Daytonskim sporazumom pripao RS, javlja Hina.

"Ovo vrijeme moramo iskoristiti mi koje je narod birao da objedinimo srpski narod", kazao je Dodik dodajući kako je došlo vrijeme u kojemu se može razmišljati o tome da svi Srbi žive u jednoj državi jer su se odnosi snaga u svijetu promijenili pa više ne postoje ograničenja koja su to do sada priječila. 

Dodik je u svom govoru kazao kako žali što već 1918. godine nije stvorena velika Srbija opisavši dvije Jugoslavije velikim protusrpskim prijevarama. Kazao je kako je stoga bio potpuno opravdan pokušaj srpskih političara s početka 1992. godine da na teritoriju BiH uspostave RS kao neovisnu državu. 

Nije izrijekom spomenuo niti jedno ime no kazao je kako je ponosan na generaciju političara koji su stvorili RS te su zbog toga pristali biti mučenicima koji sada "leže po kazamatima". 

"Mi hoćemo svoju državu", kazao je Dodik dodajući je RS formirana 9. siječnja 1992. upravo kako bi bila neovisna država a da se to nije dogodilo samo zbog Daytonskog sporazuma. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?