nakon četiri odgađanja

Dodik danas pred Sudom BiH

Milorad Dodik ispred Suda
Fena
05.02.2024.
u 08:44

U Sudu Bosne i Hercegovine danas će biti održan pretres u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Pretres će biti održan samo za Dodika, nakon četiri odgađanja glavnog pretresa.

Dodikov branitelj Goran Bubić izjavio je ranije Srni da će obrana stav o svemu iznijeti na današnjem pretresu.

Sud Bosne i Hercegovine nije prihvatio zahtjev da se ponovno spoji predmet vršitelja dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića s predmetom predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika koji su razdvojeni na ročištu 17. siječnja na kome Lukić nije nazočio jer je bio u bolnici.

Sud BiH odbacio je mogućnost da se ponovno spoji predmet i da im se sudi zajedno. 

Sud BiH je odbio i ranije zahtjeve Dodikove obrane o izuzeću suca Mirsada Strike, kao i izuzeće sedam sudacs tog suda.

Kako se navodi u optužnici, Dodik i Lukić su od 1. do 9. srpnja prošle godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

Dodikova obrana tvrdi da ne postoji kazneno djelo za koje se Dodik i Lukić terete jer Christian Schmidt nije visoki predstavnik zato što imenovanje nije potvrđeno u Vijeću sigurnosti UN.

Ročište Dodiku zakakazano je za danas u 13.00 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?