sastanak

Dodik, Čović i Izetbegović danas o imenovanjima

07.07.2020.
u 08:48

U Istočnom Sarajevu danas će biti održan sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića na kojem bi trebalo biti riječi o imenovanjima i o proračunu institucija Bosne i Hercegovine za ovu godinu.

Sastanak će biti održan u 13.00 sati u Administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će na današnjem sastanku s Čovićem i Izetbegovićem razgovarati o imenovanjima, te da je SNSD zainteresizan za dva mjesta - Regulatornu agenciju za komunikacije BiH i Agenciju za istrage i zaštitu BiH, prenosi N1. 

"Tamo ima već oko pet, šest mjesta koja popunjavaju Bošnjaci i Hrvati i koja, isto tako, trebaju biti stavljena pred Vijeće ministara i da to pitanje bude završeno", rekao je Dodik juče novinarima.

On očekuje da se dogovore ranije utvrđena imenovanja, odnosno da ne bude više blokada u vezi s tim.

"Eventualno, ako se strane dogovore da nešto mijenjaju ili urade na pojedinačnim mjestima da to otvore i pokušaju riješiti u budućnosti", rekao je Dodik.

I Izetbegović je rekao je kako se nada da će na današnjem sastanku s Dodikom i Čovićem biti dogovorene kvote o svim imenovanjima, uz napomenu kako je to trebalo odavno uraditi.

"Mi moramo odrediti kvote, moramo znati što pripada Bošnjacima, štoSrbima, a što Hrvatima. Ne možemo to izbjegavati. Po meni, to je trebalo odavno uraditi, a ne izmišljati probleme", rekao je  Izetbegović.

On je naglasio kako svakome treba prepustiti da imenuje kadar iz svoje kvote, kao i da ne bi trebalo "lomiti koplja", već raditi prema Ustavu i onako kako zakoni nalažu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?