PORUKE IZ BRUXELLESA

Dodik: Bilo je određenog napretka, ali treba učiniti još neke napore za status kandidata

milorad dodik
Josip Regovic/PIXSELL
30.09.2020.
u 17:08

"Mogli smo čuti da je bilo određenog napretka u nekoliko pitanja, a trebalo bi učiniti još neke napore kako bi iduće godine mogli doći do statusa kandidata, to bi bila nova dinamika za BiH, ja to podržavam i mislim da je to dobro", rekao je Dodik

Nakon sastanka Predsjedništva BiH s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem, potpredsjednikom Europske komisije Josepom Borellom i Europskim komesarom za politiku susjedstva i proširenja Oliverom Varhelyijem, Milorad Dodik je rekao kako se razgovaralo o pitanjima koja su važna za cijelu regiju.

"Mogli smo čuti da je bilo određenog napretka u nekoliko pitanja, a trebalo bi učiniti još neke napore kako bi iduće godine mogli doći do statusa kandidata, to bi bila nova dinamika za BiH, ja to podržavam i mislim da je to dobro", rekao je Dodik govoreći o proširenju Europske unije i europskom putu BiH.

Na sastanku u Bruxellesu oni su govorili i o novom paketu ekonomske pomoći za Zapadni Balkan koji će obuhvatiti 18 projekata, ali i o problemu s kojim se već neko vrijeme suočava i Europa.

"Pričali smo o tome kako se migranti trebaju zadržati na granicama i izbaciti svi koji ne trebaju biti tu. To je jedini način na koji možemo poslati jasnu poruku da nećemo trpiti dolazak migranata, kao u prošlosti što smo", mišljenja je Milorad Dodik, član Predsjedništva iz Republike Srpske, prenosi Klix.ba. 

Osim stroge politike kada je u pitanju rješavanje migrantske krize, njegov stav je jasan i kada se govori o "Malom shengenu". Dodik je rekao kako su njih trojica u Bruxellesu "raščistili" to pitanje i da će Europska unija podržati implementaciju vrijednosti te inicijative.

Kazao je kako je za BiH važno da bude dio toga, ali ne da se kasnije priključi tom procesu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije