Milorad Dodik

Otvoren sam za razgovore o svim temama koje Govedarica postavi na dnevni red

Milorad Dodik
11.11.2016.
u 16:03

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obratio se medijima nakon što je novoizabrani predsjednik SDS-a Vukota Govedarica odbio odazvati se pozivu na sastanak s njim. U govoru je nezaobilazno spomenuo i Bakira Izetbegovića i druge pojedince, piše Klix.ba. 

Naime, Govedarica je Dodiku predložio teme za sastanak koji bi bio javan te je zatražio od Dodik da mu do 14. studenog odgovori pristaje li na to.

Dodik je kazao kako on ne želi sudjelovati u bilo kakvoj populističkoj priči, ali da je i dalje otvoren za razgovore o svim temama koje Govedarica postavi na dnevni red. 

Istaknuo je kako nema namjeru liječiti bilo čiju sujetu i da mu je bilo drago kada je vidio Govedaricu na sastanku s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem gdje je bilo govora o važnim državnim pitanjima. 

Posebno je naglasio važnost jedinstva u RS-u u vezi s važnim pitanjima u BiH dodajući kako je ovo vrijeme u kojem se pokušava nametnuti krivnja RS-a za sve i svašta. Kao primjere je naveo izvješće visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka Vijeću sigurnosti UN-a te nedavni govor Bakira Izetbegovića u Bruxellessu. 

"Smatram važnim da politički lideri u RS-u razgovaraju i da izgrade tu razinu zajedništva kako bi dali odgovor na važna pitanja. Ne isključujem Govedaricu iz razgovora, ali ne želim nikoga favorizirati", rekao je Dodik. 

Osvrnuo se i na izjave Izetbegovića koji mu je poručio da se promijeni ističući da on to nije doživio kao prijetnju, ali da je stava kako se s Izetbegovićem treba prekinuti sva komunikacija te vrste. 

Kako kaže, Izetbegović je mnogo izgubio na lokalnim izborima počevši od Srebrenice te svojim izjavama sada pokušava skrenuti pažnju na RS-u. Dodao je i da je predsjednik RS-a isfrustriran jer je svjestan da na izborima u SAD-u nije pobjedila Hillary Clinton i činjenicom da Erdogan "stoji dobro u Turskoj". 

"Što se tiče Bakira Izetbegovića, on me već odavno zabavlja", rekao je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije