LIVNO

Dodijeljena rješenja i ključevi stanova trinaestorici invalida Domovinskog rata HVO-a u Livnu

21.06.2019.
u 15:14

U zgradi Vlade Hercegbosanske županijec (HBŽ) u Livnu predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Jozić danas je nakon sastanka uručio rješenja i ključeve trinaestorici invalida Domovinskog rata HVO-a iz Livna. Stanovi su dodijeljeni u novoj zgradi stradalnika Domovinskog rata u Livnu.
"Danas smo ovdje da dodijelimo trinaestorici invalida Domovinskog rata HVO-a rješenja i ključeve u toj zgradi i da ovim ne prestaje briga za branitelje", istaknuo je predsjednik Vlade. "U zadnje dvije godine puno smo napravili u zajedničkom radu s udrugama branitelja HVO-a HBŽ. Ovo je mali znak pažnje našim braniteljima koji su u obrani dali najviše, kazao je Jozić, čestitajući svima na dodjeli rješenja i ključeva od stanova.
U obraćanju je napomenuo i izradu na vrijeme zajednički dogovorenog Pravilnika o dodjeli stanova stradalnicima Domovinskog rata kojega je Vlada usvojila.

Za dodjelu stanova ratnim vojnim invalidima iz Livna pristiglo je 25 zahtjeva i nakon donesene Odluke o rješenjima nije prispjela nijedna žalba na dodjelu stanova. Predstavnici udruga Domovinskog rata HVO-a HBŽ zahvalili su Povjerenstvu na korektnom i realno urađenom poslu o dodjeli stanova, uz naglasak da je uložilo veliki trud u ovom poslu.
Današnjim uručivanjem rješenja i ključeva od stanova, rečeno je na sastanku, HBŽ je jedina županija s hrvatskom većinom koja je riješila to pitanje svih stradalnika s prve crte bojišnice.

Treba podsjetiti da je prije dvije godine odmah nakon dovršetka zgrade stradalnika Domovinskog rata HVO-a u Livnu dodijeljeno 15 stanova obiteljima poginulih Hrvatskih branitelja iz Livna.
Današnjem uručivanju rješenja i ključeva te sastanku nazočili su: ministar MUP-a HBŽ Darinko Mihaljević i predstavnici udruga Domovinskog rata HVO- a HBŽ, koji su jednoglasno zahvalili predsjedniku Vlade HBŽ, Ivanu Joziću na urađenom poslu na novoj zgradi i svemu drugom što je dosad uradio za braniteljsku populaciju. Današnjem činu nazočila je i Ljiljana Kovačević, ravnateljica Uprave za pitanja branitelja Domovinskog rata HVO-a HBŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?