HRVATSKO-FRANCUSKA KOMBINACIJA

Dodig u finalu Australian Opena!

26.01.2022.
u 10:24

Ivan Dodig se plasirao u svoje deveto finale na Grand Slam turnirima, šesto u konkurenciji mješovitih parova, nakon što je s Kristinom Mladenović pobijedio Shuai Zhang i Johna Peersa s 1:6, 7:5, 10:2 u polufinalu Australian Opena. 

Međugorac i Francuskinja su vrlo sporo ušli u meč, glatko izgubili prvi set, a i u drugom su bili u opasnosti, ali su spašavali po jednu break-loptu kod 4:4 i 5:5.

Konačno, preokret je počeo oduzimanjem servisa Kineskinji za 7:5 i izjednačenje u setovima. Nakon toga je uslijedio prekid zbog kiše i zatvaranja krova u Margaret Court Areni, ali to nije zasmetalo hrvatsko-francuskoj kombinaciji. U "match tie-breaku" su dominirali i ostavili suparnike na dva poena, pišu Sportske novosti.

Dodig je prošle godine slavio u Melbourneu u igri parova s Filipom Polašekom, a prije pet godina je bio finalist u miksu, tada u tandemu sa Sanijom Mirzom. U mješovitim parovima je dvaput osvajao Roland Garros (2018, 2019) i jednom Wimbledon (2019), sve s Latishom Chan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?