Godišnja analiza

Dobro vođenje vojnog osoblja, u skladu sa zakonom, nema alternativu

vojska
26.02.2016.
u 17:17

Tijekom sastanka analizirano je stanje popune OSBiH, kao i problemi u prijemu u vojnu službu

Član Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Mario Karamatić i parlamentarnivojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, sudjelovali su u radu skupa na kome je izvršena godišnja analiza iz oblasti upravljanja osobljem u sektoru obrane za 2015. godinu.

Tijekom sastanka, na kome su sudjelovali čelni ljudi Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH), analizirano je stanje popune OSBiH, kao i problemi u prijemu u vojnu službu. Razgovarano je, također, i o implementaciji Pravilnika o prijemu u vojnu službu, te o procesu školovanja i izbora kadrova u OSBiH, te stanju ljudskih prava i problemima u vezi s odlivom kadrova u OSBiH, kao i brojnim drugim pitanjima koja utječu na stanje osoblja u Ministarstvu obrane i OSBiH. 

Sudionici godišnje analize su istaknuli i problematiku izmjena pravnog okvira u oblasti upravljanja osobljem. 
Prilikom obraćanja sudionicima ovog skupa, Karamatić i Šiljegović istaknuli su da dobro vođenje osobla u Ministarstvu obrane i OSBiH, koje se vrši u skladu s važećim zakonskim rješenjima, nemaju alternativu. Tom prilikom pozvali su čelne ljude Ministarstva obrane i OSBiH  da u ovoj kalendarskoj godini na vrijeme krenu s planiranim aktivnostima i ispune zacrtane ciljeve, kao i da dodatnim angažmanom utječu na dosljednu primjenu zakonske i podzakonske regulative koja regulira proces prijema u vojnu službu, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije