HKM u Švicarskoj

Dobrim djelima za siromašne i ljude u potrebi

30.01.2016.
u 07:00

Kroz duhovne i sportske susrete u Oberglattu pokraj Züricha obilježeno je sjećanje na Blaška Šarića, čovjeka koji je više od dvadeset godina vodio podružnicu Kruha sv. Ante u Švicarskoj.

Druženje, a ne sportski rezultat, bilo je u prvom planu. Bila je to prilika razmijeniti informacije iz domovine, čuti stanje u župi, a na poseban način je bilo zanimanja za život i rad Humanitarno-karitativne organizacije “Kruh sv. Ante”.

U misnom slavlju na sam dan turnira zdušno se molilo za sve pokojne, a na poseban način za pokojnog Blaška Šarića. Misno slavlje u središtu Züricha pred više od tisuću vjernika i velikim brojem djece predvodio je fra Joso Oršolić, ravnatelj HKO “Kruh sv. Ante”, uz koncelebraciju fra Stjepana Neimarevića. Fra Joso je zahvalio svećenicima Hrvatske katoličke misije kao i svim vjernicima koji ne daju pomoć, kazao je, od svoga suviška nego od srca, kao znak svoje ljubavi i potpore ljudima BiH i Hrvatske.

Fra Joso je podsjetio na dobra djela koja možemo uvijek činiti prema siromašnima i onima koji su u potrebi.

Pomoći ludima u potrebi

- Turnir je revijalnog karaktera, a najveća je nagrada samo sudjelovanje i želja da se pomogne ljudima u potrebi.

Okupili smo čak 18 ekipa za mali nogomet, ali važniji su bili susreti ispunjeni lijepim razgovorom o rodnom kraju.

Uostalom, i nakana ovoga susreta su pomoć i potpora žiteljima BiH i Hrvatske.

Možda će netko pomisliti kako je to mala gesta prema svemu što se može učiniti za rad ove organizacije, no, ovo je od srca i čini je zato velikom, poručuju organizatori i domaćini humanitarnog turnira.

Hrvatsku katoličku misiju Zürich vodi fra Ivan Prusina zajedno sa svojim suradnicima, fra Stjepanom, fra Vinom i sestrom Zorom te pastoralnim vijećem i zborom koji su uvijek na raspolaganju i rado pomažu u cjelokupnoj organizaciji.

I ove godine glavni organizator svega je bio Dario Jonjić sa svojim suradnicima.

Svi pobjednici

Iako su na turniru zapravo svi bili pobjednici, zbog masovnog sudjelovanja ekipa spomenimo sudionike.

Natjecale su se ekipe aktivnih igrača: Lašvanska dolina, Croatia Zürich, Malonogometni klub Livno Zürich, Srednja Bosna, Široki Brijeg, Sokolovi, Nogometni klub Adria Aarau, NK Dinamo Schaffhausen, NK Tomislavgrad Bern i Kraljeva Sutjeska. Nisu izostali ni seniori: NK Široki Brijeg, NK Martini, NK Bugojno, Lašvanska dolina, NK Marijan Zug, NK Srednja Bosna, NK Hajduk Zürich i Kraljeva Sutjeska. Tradicija je postala i sudjelovanje najmlađih dječjih dobnih skupina.

Prvo, drugo i treće mjesto na humanitarnom turniru “Kruh sv. Ante” od aktivnih osvojili su: Lašvanska dolina, NK Croatia i MNK Livno, a kod veterana Lašvanska dolina.

Prvo i drugo mjesto pripalo je NK Široki Brijeg, a NK Martini treće mjesto.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?