MARINKO Čavara

Do kraja veljače imat ćemo i Vijeće ministara BiH i Vladu FBiH

Marinko Čavara
03.02.2015.
u 16:37

Odmah nakon što u Parlamentu bude okončana procedura izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH pokrenut ćemo konzultacije s kandidatom za premijera o imenovanju entitetske vlade - izjavio je za Fenu dopredsjednik HDZ-a BiH i kandidat za predsjednika FBiH Marinko Čavara

Podsjeća kako predsjednik i dopredsjednici FBiH samim izborom u Parlamentu preuzimaju dužnost i kako automatski prestaje mandat dosadašnjem predsjedniku i dopredsjednicima. Prvi zadatak novog čelništva Federacije BiH, ističe Čavara, bit će konzultacije s kandidatom za premijera, a ne imenovanje mandatara, budući da Ustav FBiH propisuje da se imenuje samo kompletna vlada. "Parlamentarna većina će reći ko je njen kandidat za premijera. Nakon toga će početi međustranački razgovori o raspodjeli resora. Vjerujem da ćemo do kraja veljače imati imenovano i Vijeće ministara BiH i Vladu FBiH", kazao je Čavara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije