Vrijednost 2,2 mil. KM

Do kraja godine početak realizacije projekta navodnjavanja

odzak
Foto: Press služba
13.10.2015.
u 17:43

Predsjednik FBiH Marinko Čavara, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić i ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić posjetili su općinu Odžak.

U ime općine Odžak, goste su primili općinski načelnik Hajrudin Hadžidedić i predsjednik OV Jakov Ivanković.

U uvodnom izlaganju općinski načelnik je govorio o započetim projektima na području Općine, projektima za koje je pripremljena dokumentacija te prioritetima Općine u periodu za naredne dvije godine. U radnom dijelu sastanka sudjelovali su i zastupnik u Skupštini Županije Posavske, Ilija Ilić, te Alija Kusur, dopredsjednik Vlade Županije Posavske. Oni su kao prioritete postavili problem vodosnabdijevanja na Općini i problem održavanja regionalne ceste Odžak - Orašje.  

O stanju gospodarstva na prostoru općine Odžak goste su upoznali Marko Knežević, predsjednik Udruge privatnih poduzetnika Odžak i Petar Senković, predsjednik Obrtničke komore ŽP. Direktor Agencije za vodno područje u slivu rijeke Save Sejad Delić je informirao nazočne o radovima na rekonstrukciji Savskog nasipa i planovima Agencije u zaštiti ovog područja kod pojave visokih vodostaja.
   
U izjavi za medije, predsjednik FBiH Marinko Čavara je naglasak stavio na čvršće povezivanje i suradnju federalnih vlasti s općinom Odžak, stavljajući težište na prošlogodišnje poplave, ovogodišnju sušu i nastavak izgradnje autoceste na koridoru Vc. Isto tako je istakao kako je općina Odžak pozitivan primjer međunacionalno uređene sredine, te zaslužuje poseban odnos i skrb. Najavio je i svoj ponovni dolazak u Odžak za pola godine kako bi se sam uvjerio u realizaciju danas definiranih i dogovorenih projekata.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić istakao je da razumije potrebu za ulaganjem u poljoprivredu, te je temeljem toga i opravdano ulaganje u sustav navodnjavanja na prostoru općine Odžak vrijedan 2,4 milijuna KM. Ovaj projekt je u pripremi i trebalo bi  se do kraja godine početi s njegovom realizacijom.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH dr. Edin Ramić, je ponovio kako su Posavina i Srebrenica dvije oblasti u BiH o kojima ovo Ministarstvo posebno skrbi, te će dati poseban doprinos u realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata u Odžaku.

    Općinski načelnik dr. Hajrudin Hadžidedić zahvalio je na posjeti općini Odžak i izrazio očekivanje da će se dogovoreni projekti uskoro i realizirati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?