Corrias i Dodik

Do boljeg pravosudnog sustava kroz reforme, a ne referendum

Corrias i Dodik
20.01.2016.
u 14:11

Veleposlanik Italije u BiH Ruggero Corrias razgovarao je danas u Banjoj Luci s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o pravosuđu, ocijenivši da se bh. pravosudni sustav može poboljšati u interesu cijele zemlje.

- Pravi put da se to postigne je put reformi, a ne referendum. Strukturirani dijalog Europske unije je alat za pronalaženje zajedničkih i efikasnih rješenja i za doprinos povoljnijoj klimi za kredibilno pristupanje EU, smatra veleposlanik, prenose agencije. 

Sugovornici su ocijenili kako pravosudni sustav u BiH nije savršen zbog čega je potrebno učiniti ga funkcionalnim i efikasnim, a za to je, naglasio je Corrias, potrebno pronaći konstruktivna rešenja u okviru strukturiranog dijaloga, dok bi referendum samo doveo do podjele zemlje.

Corrias i Dodik razgovarali su i o europskom putu te je veleposlanik izrazio nadu da će Banja Luka nastaviti brzim tempom u provedbi Reformske agende i doprinijeti realizaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU usvajanjem mehanizma koordinacije, priopćeno je danas iz Veleposlanstva Italije u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?