Međugorje

Do 4. ožujka seminar za organizatore hodočašća...

02.03.2016.
u 07:00

U Međugorju je počeo 23. međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira i međugorskih molitvenih i karitativnih skupina vezanih uz Međugorje i trajat će do 4. ožujka, piše Večernji list BiH. Na susretu sudjeluje oko 260 sudionika iz 25 zemalja svijeta: Italije, SAD-a, BiH, Slovačke, Engleske, Irske, Austrije, Njemačke, Češke, Slovenije, RH, Švicarske, Španjolske, Portugala, Ukrajine, Letonije, Litve, Rusije, Mađarske, Francuske, Poljske, Bjelorusije, Gvatemale, Kanade, Rumunjske… Tema ovogodišnjeg susreta u Gospinoj školi je “Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan”. Nakon registracije prvoga dana i sudjelovanja na večernjem molitvenom programu, jučer su počela predavanja. Predavač na seminaru je fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Dobrodošlicu je iskazao nazočnima riječima: “Dobro došli Majci. Kad dođemo Majci, onda smo kod kuće i kad se osjećamo dobro, također smo kod kuće.” Potom se prisjetio početka međugorskih događanja te naglasio: “Već 35 godina Gospa ovdje ponavlja: ‘Draga djeco, ja sam s vama’. Odgaja nas u školi mira i ljubavi. Odgaja nas i uči tiho kao majka. Njezin kip koji se nalazi pred crkvom pokazuje kako je jednu ruku uputila prema nama, a drugu stavila na srce. Gospa nas ovdje poziva da molimo srcem, postimo srcem, slavimo euharistiju srcem.” Na skupu je nazočno i sudjeluje u radu seminara oko 30 vodiča iz župe Međugorje. Također sudjeluje i Milona von Habsburg iz austrijske obitelji Habsburg, velika zaljubljenica u Međugorje, humanitarka u Udruzi “Mary’s Meals” koja pomaže siromašnima. Program je započeo klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu, potom su bila župnikova predavanja, na kraju ovog dana održan je susret s predavačem. Sudionici svaki dan sudjeluju u večernjem molitveno-liturgijskom programu u župnoj crkvi. Tijekom petodnevnog boravka bit će održana molitva krunice na Brdu ukazanja te križni put na Križevcu.

Susret završava 4. ožujka oko podne zaključnim iskustvom i izjavom sudionika te sv. misom. Cilj je organizatorima hodočašća dati prave informacije o međugorskim događanjima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije