Ken Hu, predsjednik kompanije Huawei

Do 2026. Huawei planira zaposliti više od 2.000 mladih stručnjaka u Europi i educirati njih još pola milijuna

19.10.2022.
u 11:22

- Huawei će nastaviti blisko surađivati s našim partnerima u Europi s ciljem podrške regionalne digitalne i zelene tranzicije. Mi smo posvećeni aktivnoj podršci ekonomskog oporavka Europe, uspjehu industrija u regiji, kao i održivog razvoja - izjavio je Hu.

Kompanija Huawei je ovaj tjedan organizirala Huawei Connect Paris 2022 pod sloganom "Unleash Digital". Ideja samog događaja jeste spajanje mnogobrojnih industrijskih lidera, stručnjaka i partnera iz sektora IKT-a (informacijsko-komunikacije tehnologije) i zelenog razvoja, sa zajedničkim ciljem pronalaska efikasnog načina korištenja potencijala digitale, promocije digitalne i zelene tranzicije Europe, kao i izgradnje snažnijeg digitalnog ekosustava.

Ken Hu, predsjednik kompanije Huawei, naglasio je značaj IKT ekosistema pri procesu digitalne i zelene tranzicije, kao i doprinos kompanije u tom procesu.

- Huawei će nastaviti blisko surađivati s našim partnerima u Europi s ciljem podrške regionalne digitalne i zelene tranzicije. Mi smo posvećeni aktivnoj podršci ekonomskog oporavka Europe, uspjehu industrija u regiji, kao i održivog razvoja - izjavio je Hu.

Pored unapređenja infrastrukture, razvoj digitalnih sposobnosti i digitalnog ekosustava su ključ za digitalnu transformaciju Europe. Huawei kroz suradnju s lokalnim partnerima radi na razvijanju digitalnih talenata u regiji već dugi niz godina, te je omogućio IKT edukaciju za preko 4.000 ljudi širom Europe, priopćeno je iz kompanije Huawei.

U iduće tri godine Huawei planira zaposliti 2.000 novih talenata u Europi, kao i da kroz suradnju s lokalnim partnerima, uključujući i one u BiH, nastavi pružati priliku mladima za profesionalni i osobni razvoj. 

U razdoblju 2022-2026, Huawei će investirati 150 milijuna USD u globalni razvoj talenata, te planira educirati 500.000 IKT talenata u Europi.

- Što se tiče zelene tranzicije, naša kompanija koristi digitalne tehnologije da bi pomogli našim klijentima da kroz sve industrije smanje zagađenje okoliša, te ostvare ciljeve postavljene kroz European Green Deal - izjavio je Hu.

Do 2021. godine, Huawei je pomogao svojim klijentima i partnerima da generiraju više od 84 milijarde kilovata čiste energije u Europi, te smanje emisije CO2 za gotovo 24 milijuna tona.

- Od održivog razvoja do razvijanja ekosistema, mi smo u Europi, za Europu, te smo spremni zajedno s našim partnerima raditina zelenoj, digitalnoj budućnosti - zaključio je Hu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije