SARAJEVO

Dnevne novine su važna baština BiH

21.02.2024.
u 15:09

Sastanak glavnih urednika i direktora "Nezavisnih novina", "Glasa Srpske", "Večernjeg lista", "Avaza" i "Oslobođenja", uz podršku Vijeća za tisak Bosne i Hercegovine, održan je danas u Sarajevu, u redakciji "Oslobođenja".

Uz potpunu suglasnost da su izdavači printanih medija - za razliku od prakse u Europi, ali i regiji - prepušteni traženju vlastitih recepata za preživljavanje, kao i za pripadajuće i podržavajuće industrije, najavljen je zajednički nastup ka relevantnim državnim adresama.

Slobodna i kvalitetna tiskana izdanja nisu samo svjedoci povijesti i zajednička kulturna baština, već i prostor razmjene mišljenja, otvaranja važnih tema i poligoni za kristaliziranje ideja i pravaca budućeg djelovanja, kao što su i nezaobilazan izvor informiranja. 

Društva razvijene demokracije čuvaju svoj tisak, ali svi akteri ovog susreta uvjereni su da su zemljama koje nastoje podignuti svoje demokratske ljestvice, poput Bosne i Hercegovine, novine nasušna potreba i odlučni su da se zajedničkim snagama izbore za čuvanje, ali i razvoj kvalitete novina koje vode. 

I, naravno, dogovoreni su redoviti susreti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?