Krizni stožer HNŽ.

Djevojka primljena u SKB Mostar pod sumnjom na koronavirus, nalaz negativan

skb mostar
06.03.2020.
u 19:44

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije zadužen za poduzimanje mjera zaštite pučanstva od koronavirusa u HNŽ iznova je pozvao građane da se pridržavaju uputa vezanih za postupanje kod potencijalnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

Ponovljeno je kako se osobe s mjestom prebivališta u HNŽ, koje su se vratile iz epidemijom pogođenih zemalja, odnosno Kine, Italije, Južne Koreje i Irana, bez obzira na to imaju li simptome bolesti ili ne, trebaju telefonski javiti svom obiteljskom liječniku od kojega će dobiti daljnje upute. Na osobit način istaknuto je kako osobe u samoizoliranju, koje su u radnom odnosu, bez poštivanja postupka dobivena od obiteljskog liječnika, neće moći ostvariti pravo na bolovanje, javlja RTV HB. 

Osobe koje nemaju prebivalište, a nalaze se u HNŽ te su se vratile iz epidemijom pogođenih zemalja, bez obzira na to imaju li simptome bolesti ili ne, trebaju se telefonski javiti Zavodu za javno zdravstvo HNŽ radi savjetovanja o daljnjem postupanju, te ostati u kućnom samoizoliranju. Od ponedjeljka do petka, tijekom radnog vremena, mogu se javiti na: 036/551-478. Izvan radnog vremena i vikendom mogu pozvati ili poslati SMS poruku na mobilne brojeve telefona: 061/713-741 i 061/327-281.

Također, naglašeno je kako Krizni stožer kontinuirano radi na poduzimanju svih aktivnosti potrebnih kako bi se, prije svega, prevenirala oblijevanja, ali i, po potrebi, provela testiranja bolesnika čija klinička i epidemiološka slika upućuje na sumnju zaraze koronavirusom. U tom kontekstu istaknuto je kako je u izolacijsku sobu Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u tijeku posljednja 24 sata primljena djevojka iz Mostara sa sumnjom na COVID-19, kojoj je urađeno posebno testiranje i njezin nalaz je negativan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije