TUGA U BRITANIJI

Djevojčica (11) skočila s mosta i ostavila potresno oproštajno pismo

16.11.2018.
u 13:30

Njezina majka rekla je kako je u sobi provodila više vremena nego inače te više nije željela viđati oca kao prije.

Ursula Keogh, 11-godišnja djevojčica iz Velike Britanije, preminula je od ozljede glave nakon što je skočila s mosta. Riječ je o tragičnom događanju iz siječnja, a ovih je dana okončana istraga. Njezina majka, inače književnica Nicola Harlow, 22. siječnja prijavila je nestanak kćeri nakon što je primila poruku koja je glasila: "Volim te, jako mi je žao", a tijelo djevojčice kasnije je pronađeno u rijeci u Halifaxu. 

 

 

Prije tragičnog događaja, djevojčica je izlazila iz busa te prijateljici iz škole predala pismo na kojem je napisala "Nemoj otvarati prije šest popodne". Dok je njezina prijateljica slijedila upute, Ursula je već skočila s mosta nešto višeg od devet metara. 

Ursula je pohađala školu u Yorkshireu, a u pismu je napisala kako je odustala od života i jednostavno se prestala boriti. Ovih dana istražitelji su objavili srceparajuće otkriće prema kojem je Ursula ovaj čin planirala nekoliko mjeseci

Istraga je pokazala da je Ursula Keogh, koja je živjela u Halifaxu, preminula od ozljeda glave 22. siječnja, oko 18:55, koje je zadobila od pada s visine. 

Prema pisanju Daily Maila, na sudu je rečeno kako je ona mlada djevojka koja se bori sa stresom i razvodom svojih roditelja. Na dan smrti, Ursula je normalno išla u školu, a njezina majka Nicola izjavila je da je bila neobično srdačna. Okrenula se prema njoj i rekla "volim te", dala joj poljubac i otišla. Spisateljica je to okarakterizirala kao čudno ponašanje, a u 15:30 primila je poruku u kojoj joj Ursula ponovno govori da je voli i da joj je žao. 14 minuta kasnije, Nicola je pokušala nazvati svoju kćer, no javio se stranac koji je mobitel ponašao na podu pored mosta, u blizini cvjetnog spomenika koji je podignut prethodnoj žrtvi. Nekoliko sati kasnije Ursulino tijelo izvučeno je iz rijeke Calder .

Učitelji iz škole rekli su kako je Ursulino ponašanje na dan nestanka bilo normalno, sve do trenutka kad je predala spomenuto pismo prijateljici i izašla ranije iz autobusa te pješice otišla do mosta. 

Nitko nije svjedočio samoubojstvu, ali video-nadzor zabilježio je koban događaj. Policijsko istraživanje pokazalo je kako nije bilo tragova nasilja, a nakon smrti detektivi su otkrili kako je Ursula tražile informacije o suicidu na Instagramu i o svojim namjerama se dopisivala s nepoznatom osobom iz Indonezije, oko tri mjeseca ranije. 

Nacionalna kriminalistička agencija pratila je osobu, no oslobođena je sumnji da ima veze sa smrću. U njezinoj sobi pronađeni su crteži koji su upućivali na njezine suicidalne namjere. Kao što je navedeno, nitko taj pad nije vidio, no prolaznicima je bilo jako sumnjivo što su na kraju mosta pronađeni mobitel i torba, rečeno je u policijskom izvještaju. 

Njezino tijelo pronađeno je tri sata nakon skoka, nešto više od kilometra nizvodno od mosta. Iz policije su rekli kako je Ursula posljednji put viđena na North Bridgeu, u blizini mjesta gdje je njezina majka voditeljica radijske emisije na lokalnoj stanici Phoenix FM. Inače, njezina majka je spisateljica i drži predavanja o kreativnom pisanju na Open Universityju. 

Nicola Harlow i njezin partner David Keogh živjeli su s Ursulom u Hebden Bridgeu u West Yorkshireu, a nakon toga preselili su se u obližnji Halifax. 

Nicola je opisala Ursulu vrlo pametnu osobu koja je mogla pobjediti odrasle u kartaškim igrama. Svirala je violinu, a bila je odlična u matematici. Mrtvozornik Martin Fleming rekao je kako je Ursula bila iznadprosječno inteligentna i kako je uspjela skrivati duševnu bolest od profesora u školi i zdrastvenih djelatnika. Njezina majka rekla je kako ju je pogodila rastava od njezina oca Davida te da u posljednje vrijeme nije toliko voljela provoditi vrijeme s tim. Također, iznenadilo ih je što više nije željela svirati violinu, iako ju je svirala osam godina. 

Istraživanje je pokazalo kako su Ursulini problemi započeli prošle godine, kad je tražila informacije o samoubojstvu na Instagramu. ExmainerLive prenio je kako su pronađeni i tragovi samoozljeđivanja. Majka je pokojnu kćer opisala kao osobu koja se činila zrelijom od vršnjaka i vrlo osjećajnu. Rekla je kako su jednom zajedno prelazile most te je Ursula ostala fascinirana cvijećem koje je bilo ostavljeno za još jednu žrtvu koja je skočila s mosta. Harlow je izjavila:

- Njezini su hormoni divljali. U svojoj sobi provodila je više vremena nego inače i više nije željela viđati oca. Nisam sigurna što se promijenilo. Došla mi je obavijest da je gledala stranice vezane za samoubojstvo i nakon tog sam joj zaplijenila mobitel, što je stvorilo tenzije među nama.

 Dodala je kako su u studenom primijetili ožiljke na njezinim rukama. 

Ursulin otac nije bio svjestan da se njegova kći ozljeđuje, ali se zabrinuo oko toga što mu kći radi na internetu, nakon što mu je prepričala video o samoubojstvu djeteta koje je vidjela na internetu. Dodao je da joj je nebrojeno puta ponovio kako je dan njezina rođenja bio najsretniji dan njegova života. 

Mrtvozornik je kritizirao sustav jer se Harlow žalila zbog samoozljeđivanja kćeri, a obiteljski liječnici i škola nisu konkretno poradili na problemu, nego su liječnici rekli da ode u školu, a u školi su rekli da ide liječnicima. 

Ursulin otac rekao je kako ovo treba biti lekcija svima, a savjetnica koja se bavi odnosima rekla je kako kod Ursule nije vidjela nikakve znakove uzbune niti suicidalne namjere. Mrtvozornik je prozvao Kalderdonsko vijeće da se dodatno osigura povijesni most koji datira iz 1871. godine. Richard Mills iz Vijeća izjavio je da su razmotrili mogućnost privremene ograde, ali je to kasnije isključeno zbog planskih pitanja. Dodao je kako će do kraja svibnja održati sastanak, sljedeći tjedan trebale bi biti postavljene i nove nadzorne kamere kako bi se omogućio bolji pregled mosta. 

Istraga je zaključena i rečeno je kako je jasno da je Ursula bila uznemirena djevojka koja se borila sa stresom i naporima koji su proizašli iz razvoda braka, no nikad ocu i majci nije dala povoda da razmišljaju kako bi njihova kći mogla napraviti ovakav strašan čin. 

Na Daily Mailu su ispod članka ostavili kontakt centra za podršku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?