Ljubuški

Dječji vrtić dobio novu fasadu, dnevne boravke, igraonicu...

27.09.2016.
u 11:00

Dječji vrtić Ljubuški ovih je dana dobio novi i moderniji izgled, a djeca potpuniju i kvalitetniju uslugu. Završetkom radova vrijednih više od 250.000 KM kapaciteti jedinog gradskog vrtića povećani su za 100%, a djeca sada na raspolaganju imaju čak 1200 m² unutarnjeg prostora.

Završeni radovi

JU Dječji vrtić Ljubuški jedna je od ustanova u Zapadnohercegovačkoj županiji koja je sudjelovala u projektu energetske učinkovitosti koji zajedno provode Vlada ZHŽ-a i UNDP, a kojem je cilj provedba mjera energetske učinkovitosti kroz zamjenu ili obnovu postojeće infrastrukture. U sklopu ovog projekta na vrtiću su završeni svi vanjski radovi, u što spadaju obnova fasade, zamjena svih otvora, nova izolacija krova... S druge strane, Općina Ljubuški je s više od 50.000 KM financirala radove u unutrašnjosti vrtića. Tako je projektom unutarnjeg uređenja u potpunosti stavljen u funkciju gornji kat Dječjeg vrtića Ljubuški. U povodu završetka radova općinski načelnik Nevenko Barbarić zajedno s dopredsjednikom Vlade ZHŽ-a i ministrom financija Tonijem Kraljevićem obišao je objekt.

Novi namještaj i prostorije

“Objekt je u potpunosti klimatiziran, a uređen je i novi park ispred vrtića. Kapacitet vrtića je povećan te sada obuhvaća osam dnevnih boravaka opremljenih novim namještajem, četiri spavaonice, kabinet za jezike, unutarnju igraonicu na površini od 200 m² s umjetnom travom, predvorje od 200 m², kuhinju i blagovaonicu te knjižnicu s više od 800 naslova dječje literature”, kazao je tom prilikom ravnatelj Dječjeg vrtića Ljubuški Viktor Grbavac. Naglasio je kako, uz sve navedeno, vrtić djeci školskog uzrasta nudi produženi dnevni boravak s mogućnošću prijevoza do škole. Načelnik Barbarić kazao je kako je zadovoljan novim izgledom objekta te da Dječji vrtić Ljubuški može biti primjer drugim javnim ustanovama i poduzećima u ovoj općini, ali i županiji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije