projekti

Djeca s poteškoćama u Čitluku će uskoro dobiti senzorni park

storyeditor/2022-11-09/park-1.jpg
10.11.2022.
u 17:50

Nositelji projekta realiziranog u rekordnom roku su Udruga "Susret" i Centar "Sv. Josip Radnik". Park se otvara 3. prosinca

Rukovodstvo Udruge roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama "Susret" iz Čitluk je početkom srpnja u javnost izašlo s idejom izgradnje senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju u Potpolju, piše Večernji list BiH.

Organizirali su akciju prikupljanja sredstava koja je okončana 25. kolovoza, navode iz Općine Čitluk.

Postavljeni uređaji

Na Facebook stranici Udruge "Susret" objavljeno je cjelovito izvješće s navedenim donatorima i prikupljenim sredstvima. Partner Udruge "Susret" u ovome projektu je Ustanova Edukacijsko-rehabilitacijski centar "Sveti Josip Radnik" Čitluk, na čijem je zemljištu i planiran senzorni park. Upravo preko navedenoga centra osigurana su sredstva Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije. Veliku financijsku potporu projektu pružila je Općina Čitluk, a u samoj akciji sudjelovao je veliki broj gospodarstvenika, svećenika, udruga građana i pojedinaca. U međuvremenu, predstavnici Udruge "Susret" sudjelovali su u organizaciji više događaja, poput manifestacije "Dani berbe grožđa", festivala "Blatničke note dobrote", košarkaških turnira "Tomo Krasić" i "Monte Zott".

- U rekordnom roku, a zahvaljujući upravo vama, naša djeca dobit će svoj senzorni park koji će zasigurno njihov život učiniti ljepšim i dinamičnijim. Stoga, Upravni odbor Udruge "Susret" i Edukacijsko-rehabilitacijski centar "Sveti Josip Radnik", kao nositelji projekta, upućuju javnu zahvalu svima koji su pomogli da se financijska konstrukcija u kratkom razdoblju zatvori te krene u izvođenje radova - naveli su ranije iz Udruge.

Nakon provedbe postupka javne nabave, za izvođača radova odabrana je tvrtka Educa iz Mostara, dok je proizvođač opreme tvrtka Istracom iz Sanskoga Mosta. Ovoga su tjedna već postavljeni uređaji, a uslijedilo je njihovo učvršćivanje te završni radovi vezani uz postavljanje zaštitne podloge koja će omogućiti sigurno korištenje svih sadržaja senzornog parka.

Postigli cilj

- Vjerujem kako smo postigli zacrtani cilj, a to je da svako dijete dobije neki sadržaj koji će pomoći njegovu poboljšanju. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način potpomogli ostvarenje toga cilja. Svečano otvorenje senzornog parka planirano je za 3. prosinca, kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom - kazao je Ivo Bevanda, predsjednik Upravnoga vijeća Ustanove Edukacijsko-rehabilitacijski centar "Sveti Josip Radnik" Čitluk i dopredsjednik Udruge "Susret", navedeno je također iz Općine Čitluk.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije