čitluk

Direktorica Programa IPA Adriatic Paola Di Salvatore posjetila čitlučku općinu

Čitluk
24.06.2016.
u 14:08

Direktorica upravljačkog tijela Programa IPA Adriatic CBC Paola Di Salvatore i general D. Francesco Attardi, zapovjednik Odjela financijske policije Republike Italije za sprečavanje prijevara protiv Europske unije pri Uredu premijera – Odjel za europske politike posjetili su općinu Čitluk, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U pratnji svojih suradnika i gospodina Slađana Topuzovića, savjetnika pri Direkciji za programe Europske unije Regije Abruzzo i stručnjaka za zemlje Balkana, prilikom posjeta susreli su se s načelnikom općine Čitluk Ivom Jerkićem i pomoćnikom načelnika i tajnikom općine Čitluk Mariom Rozićem.

Posjet općini Čitluk organiziran je nakon održavanja međunarodna konferencija „Prevencija i borba protiv financijskih nepravilnosti i prijevara u programima europske teritorijalne suradnje“ u mostarskoj Gradskoj vijećnici na kojoj je sudjelovao i načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić.

????????????????????????????????????

Zajednička fotografija za uspomenu na posjet Čitluku

Konferencija je organizirana kako bi došlo do lakše razmjene iskustva i kako bi se porazgovaralo o rezultatima dosadašnje suradnje u okviru IPA programa, a sve imajući za cilj uočavanje zapreka i nepravilnosti koje mogu otežati refundaciju troškova ili provođenje aplikacijskih programa na teritoriju Europske unije.

Na konferenciji u Mostaru direktorica Paola Di Salvatore kazala je da BiH dobro upravlja sredstvima iz Europskih fondova, no konferencija je poslužila i da se sagleda mogućnost poboljšanja i ubrzanja svih procesa kako bi BiH i na taj način ubrzala ulazak u EU.

U istom tonu protekao je i sastanak u Čitluk, na kojemu je načelnik Jerkić svoje jučerašnje goste upoznao s realiziranim projektima na području općine Čitluk čija je realizacija podržana putem IPA fondova, ali i s planiranim projektima.

Kada je riječ o planovima za buduće projekte načelnik Jerkić je posebno naglasio dva projekta Interreg IPA programa prekogranične suradnje koje će Općina Čitluk u idućem razdoblju realizirati u suradnji s Gradom Pleternicom i Lukom Ploče. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?