Direktor Vilić primio u radni posjet izaslanstvo State Departmenta u koju je predvodio Tim Leeds direktor ATA Programa

22.05.2023.
u 11:07

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić primio je danas u radni posjet izaslanstvo State Departmenta i programa ATA (Pomoć u borbi protiv terorizma). Izaslanstvo je predvodio Tim Leeds direktor ATA Programa sa suradnicima i Nicholas Pietrowicz ataše za sigurnost Veleposlanstva SAD u BiH.

Teme radnog sastanka su bila dosadašnja iskustva i praktična primjena usvojenih znanja i vještina stečenih tijekom predhodnih ciklusa prema ATA Programu, sa posebnim naglaskom na borbu protiv terorizma i cyber kriminala.

Vilić je gostima zaželio dobrodošlicu te prezentirao nadležnosti i aktualnosti u radu Direkcije, posebno ističući važnost komunikacije, koordinacije i suradnje sa agencijama za provođenje zakona u BiH. Pored poslova koje službenici Direkcije svakodnevno obavljaju, Vilić je naglasio važnost održavanja kontinuiranih obuka za policijske službenike, borbe protiv terorizma i kibernetičke sigurnosti, te stalnog unaprjeđenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije.

Direktor Vilić se zahvalio na podršci koju Vlada SAD putem Veleposlanstva SAD u BiH i Programa ATA u kontinuitetu pruža Direkciji.

Direktor ATA Programa Tim Leeds je istaknuo da će Vlada SAD nastaviti pružati podršku u izgradnji i jačanju kapaciteta sektora sigurnosti i obrane u BiH sa posebnim naglaskom na borbu protiv svih vrsta terorizma.

Ocijenio je vrlo bitnim segment obuke i treninga kadrova, kojim policijski službenici stječu nova znanja i vještine, koje primjenjuju u obavljanju svojih zahtjevnih zadataka  kako bi stvorili sigurno okružje u Bosni i Hercegovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije