Brčko

Direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore posjetio Brčko

Brčko
03.03.2016.
u 18:03

Direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Gunther Neubert, koji ujedno vodi i Predstavništvo njemačkog gospodarstva u BiH, danas je u Brčkom razgovarao s gradonačelnikom Antom Domićem i dogradonačelnikom Esedom Kadrićem.

Gradonačelnik Domić kazao je kako je bilo riječi o načinima povezivanja Brčko distrikta s Njemačko-hrvatskom gospodarskom komorom koja pokriva i Bosnu i Hercegovinu.

 „Naša je zadaća institucionalno se uvezati, na adekvatan način prezentirati naše mogućnosti, sakupiti ono što se nudi u Njemačkoj i olakšati kontakte između gospodarstvenika“, istaknuo je Domić.

Kazao je kako gospodarstvenici iz Brčko distrikta imaju dosta toga ponuditi njemačkom tržištu i pozvao njemačke investitore da ulažu u Brčko distrkt, prenosi Fena.

Direktor Gunther Neubert, ustvrdio je kako su se njemačko-bosansko hercegovački gospodarski odnosi proteklih godina dobro razvili i da trgovinska razmjena između Njemačke i BiH ima rast od preko 5 posto, što je iznad prosjeka gospodarskog rasta obiju država.

„ Naš cilj je da tvrtke iz BiH i Njemačke spojimo u što je moguće više oblasti. S jedne strane razmatramo mogućnost dovođenja njemačkih tvrtki u Brčko u posjet, a s druge strane naravno, kako da Bosnu i Hercegovinu, a samim tim i Brčko distrikt više prezentiramo na njemačkom tržištu“, naglasio je Neubert.

Dodao je kako Njemačka raspolaže s veoma dobrom mrežom sajmova, gdje su zastupljene skoro sve gospodarske oblasti, a gdje bi se mogli predstaviti i gospodarstvenici iz BiH i Brčko distrikta.

Inače, Predstavništvo njemačkog gospodarstva u BiH pripada mreži unaprjeđenja njemačkog gospodarstva koja ima 130 ureda u više od 90 zemalja svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?