Mostar

Diplome dobilo 246 ekonomista

ekonomisti01_brs_bih_24112015
25.11.2015.
u 06:30

Čestitke diplomantima uputile su rektorica prof. dr. Ljerka Ostojić i dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr. Mila Gadžić

Jučer je u Velikoj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" upriličena svečana dodjela diploma za 246 diplomanta Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, piše Večernji list BiH. Diplome su uručene studentima koji su završili šest različitih stupnjeva obrazovanja, među kojima su 4 magistra ekonomskih znanosti, jedan sveučilišni specijalist ekonomije, 3 diplomirana ekonomista, 32 stručna prvostupnika ekonomije, 118 prvostupnika ekonomije i 86 magistara znanosti.

Prosjak na zlatnoj klupi

Prigodne čestitke diplomantima uputile su rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić i dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Mila Gadžić.

- Ovaj trenutak na neki način ujedinjuje i simbolizira vaš akademski put, od odluke koji fakultet upisati, samoga upisa, studiranja, izlazaka na ispite, obrane diplomskog rada, pa, evo, sve do ove promocije. Vi najbolje znate u kakvim problemima se Bosna i Hercegovina i naše susjedstvo nalaze kada je riječ o gospodarstvu i našem kašnjenju u gospodarskom razvoju u odnosu na Europu. Godine i godine provedene u različitim i nesređenim političkim sustavima, rat, zapostavljanje gospodarstva i znanosti, doveli su nas skoro na rub provalije. Ova zemlja, koju volimo i u kojoj živimo, nekako je poput prosjaka koji sjedi na zlatnoj klupi, a da toga nije ni svjestan. Ta zlatna klupa nisu zasada nedostižna obećanja o crnom blagu na kojemu ležimo, nego ste to vi, vaše znanje, kompetencije i vještine, koje ste stekli na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Sve to neka bude vaše glavno oruđe na tržištu rada, ili još bolje, u pokretanju vlastitog posla i stvaranju nove vrijednosti, kazala je, između ostalog, u obraćanju diplomantima rektorica Ljerka Ostojić.

Stečene kompetencije

Diplomantima je zaslužene diplome svečano uručila dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Mila Gadžić koja se prije samoga uručenja, kako je i običaj, obratila diplomantima čestitajući im na uspjehu.

- Globalni ekonomski procesi i ekonomske integracije iniciraju promjene koje postupno i dugoročno mijenjaju uvjete poslovanja. Događaju se promjene u konkurentnosti poduzeća, te se mijenjaju institucionalni uvjeti razvoja u kojima je važno znati prepoznati mogućnosti poslovnog povezivanja u cilju ekspanzije na domaćem i vanjskim tržištima. Samo ljudski kapital, sposobnosti i vještine mogu pravodobno i adekvatno odgovoriti na promjene i biti najvažnijim generatorom razvoja. Tijekom godina obrazovanja stekli ste kompetencije koje trebate znati iskoristiti i iskazati kroz kreativnost i intelektualnu radoznalost u rješavanju problema poslovne i društvene zajednice, istaknula je, između ostalog, dekanica Gadžić. Spomenimo na kraju kako je u glazbenom dijelu programa nastupila ženska klapa Drača.*

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?