PROSVJEDI

Diplomati u BiH pozvali građane na mirne prosvjede

'casey 1'
Foto: ''
08.02.2014.
u 10:40

Predstavnici diplomatskih ureda, kao i međunarodne zajednice u BiH su složni u jednom - prosvjedi da, nasilje ne!

Diplomatski predstavnici u BiH su šokirani događajima posljednjih dana u dijelovima BiH. Mirni prosvjedi pretvorili su se u nerede koji su izmakli kontroli.

Bez nasilja

Predstavnici diplomatskih ureda, kao i međunarodne zajednice u BiH su složni u jednom - prosvjedi da, nasilje ne! “Prava građana na prosvjed i slobodu izražavanja su osnovna prava, sve dok se ostvaruju na miran način i u skladu sa zakonom. Sva pitanja u vezi s ponašanjem policije tijekom prosvjeda treba postaviti nadležnim sigurnosnim agencijama i drugim predstavnicima vlasti”, rekao je za Klix.ba Mario Brkić, glasnogovornik OHR-a. Iz Veleposlanstva Velike Britanije u Sarajevu ističu da je tijekom prosvjeda jako bitno poštovati zakone. “Pravo na prosvjede je esencijalno za funkcioniranje jednog demokratskog društva. Ali svaki prosvjed se mora održavati u skladu sa zakonima i bez ikakvog nasilja”, odgovor je britanskog Veleposlanstva u Sarajevu.

Poziv na mir

Iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a su rekli da prosvjedi predstavljaju želju građana da se obrate predstavnicima vlasti što se podrazumijeva u svim funkcionalnim demokratskim društvima. “Pozivamo sve prosvjednike da prosvjeduju mirno i u skladu sa zakonom, a vlasti da ne koriste prekomjernu silu”. I njemačko Veleposlanstvo u Sarajevu ima sličan stav. “Prosvjedi predstavljaju želju građana da se obrate predstavnicima vlasti što se podrazumijeva u svim funkcionalnim demokratskim društvima. I oni su pozvali građane da svoje nezadovoljstvo iskažu mirnim putem, a ne izazivanjem nereda i uništavanjem imovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije