Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Dio zakona o poreznim oslobađanjima izvoznika i investitora ne trebaju mijenjati

26. siječnja 2016. u 17:23 0 komentara 101 prikaza
porez

Gospodarska komora Zeničko-dobojske županije dostavila je izalanicima i zastupnicima Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH s područja Zeničko-dobojske županije amandmane na Prijedlog zakona o porezu na dobit u Federaciji BiH, koji bi se trebali blagovremeno podnijeti prije održavanja sjednice Parlamenta Federacije BiH.

Gospodarska komora ZDŽ među svojim članstvom, kojeg čine najveći domaći i strani investitori u FBiH i izvoznici iz Bosne i Hercegovine, kako je istaknuto, redovito organizira rasprave u vezi najave ukidanja i reduciranja poreznih poticaja i oslobađanja iz važećeg Zakona o porezu na dobit u Federaciji BiH, zbog prijetećih štetnih posljedica po izvoznike i investitore i sveukupni gospodarski rast, javlja Fena. 

- Generalni je stav cjelokupnog komorskog sustava u Federaciji BiH da se postojeći članovi 31. i 32. važećeg Zakona o porezu na dobit u Federaciji BiH, a koji se odnose na porezna oslobađanja izvoznika i investitora, ne trebaju mijenjati. Imajući u vidu stav ključnih aktera u definiranju rješenja koja se odnose na porezne poticaje u prijedlogu novog Zakona o porezu na dobit, ocijenjeno je, da je neophodno i amandmanski djelovati na iznalaženju rješenja prihvatljivih i za Vladu Federacije BiH, kao predlagača zakona i za poslovnu zajednicu, čiji ključni članovi su izvoznici i domaći i strani investitori. Dostavljeni amandmani sadrže i odgovarajuće obrazloženje razloga za njihovo podnošenje", navode iz Gospodarske komore, kao osnovu za predložene amandmane.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.