Večernji list u posjedu inspekcijskog nalaza:

Dinamova uprava je nelegalna!?

'19.10.2013., stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 13. kolo, NK Lokomotiva - NK Istra 1961. Zdravko Mamic.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Luka Stanzl/PIXSELL'
15.11.2013.
u 09:15

Ako će klub postupiti po nalogu inpekcije po riječima odvjetnika Branka Šerića trebalo bi očekivati nove izbore u Dinamu

Prije nepuna tri tjedna izvršni predsjednik GNK Dinamo Zdravko Mamić na jednoj od svojih izvarednih preskonferencija je, nakon što je izvrijeđao po tko zna koji put novinare, iznio podatak kako nestrpljivo iščekuje očitovanje sportske inspekcije koja će, prema njegovim riječima, potvrditi da je “u klubu čisto i po pravilima”.

Međutim, jučer je stigao nalaz inspekcijskog postupka Gradskog kontrolnog ureda koji je u Dinamu otkrio niz nepravilnosti...

“Ovo je velika pobjeda”

U zaključku inspekcijskg nalaza koji je dostavljen građanskoj akciji “Zajedno za Dinamo”, koja je i zatražila intervenciju inspekcije, u dvije točke objašnjene su nepravilosti utvrđene u klubu.

Najvažnija stavka nalaza je, kako ističe stručni stožer ZZD-a, činjenica da je inspekcija zaključila kako klub krši članak 6. stavak 3. Zakona o udrugama koji kaže da “Unutar­nji ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog zastupa­nja i demokratskog očitova­nja vo­lje članova.” Što, prevedeno na jezik razumljiv običnom građaninu znači da se članovi skupštine, izvršnog odbora i na koncu uprave biraju među članovima te da svi članovi imaju pravo birati i biti birani, što, upozoravaju iz ZZD u Dinamu nije slučaj.

– Ovo je velika pobjeda građanske inicijative Zajedno za Dinamo. Pune tri godine upozoravamo institucije i javnost na nepravilnosti koje se događaju u klubu. Rješenje inspekcije je potvrda ispravnosti naše borbe za demokratski i transparentni Dinamo.

Nalaz inspekcije valjani je dokaz kako je trenutna uprava Dinama nelegalna, uzurpatorska i ne poštuje zakone RH. Dinamo je udruga građana i kao takva trebala bi omogućiti članovima da biraju Skupštinu i članove Izvršnog odbora. Mi samo želimo da članovi kluba imaju pravo na izbore. Na takav način funkcionira na desetine klubova u zapadnoj Europi, svi su uspješni i prati ih vojska navijača – ističu iz građanske inicijative Zajedno za Dinamo.

Ako će klub postupiti po nalogu inpekcije, a to znači u što kraćem roku ispraviti utvrđene nepravilnosti, po riječima odvjetnika Branka Šerića trebalo bi očekivati nove izbore u Dinamu.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?