OS BIH u Bihaću predstavile svoje snage i sredstva

Dina Talić, vojnikinja prve klase, treća žena tehničarka za neeksplodirana ubojna sredstva

ss
18.09.2015.
u 13:12

U devet bosanskohercegovačkih gradova, među kojima i Bihaću, sukladno godišnjim planskim aktivnostima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BIH, a u suradnji i pod pokroviteljstvom veleposlanika i članova Veleposlanstva Velike Britanije u BIH, kroz dva dana predstavili su aktivnosti pripadnika OS BIH, snage i sredstva. Cilj promidžbe, održane na gradskome trgu, je približiti aktivnosti Oružanih snaga ciljnoj populaciji, slijedom objavljenog natječaja za prijam časnika u Oružane snage koji je još otvoren. Promidžba aktivnosti pripadnika i sredstava Oružanih snaga BIH otpočela je uz zvuke vojnoga orkestra OS BIH, svečanim postrojavanjem i predajom prijavka, a nastavljena predstavljanjem mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava na štandovima i aktivnosti deminerskih timova Oružanih snaga. 
Voli odoru 
Dina Talić,vojnikinja prve klase, već pet godina pripadnica je Deminerskog bataljuna Oružanih snaga BIH, satnije za neeksplodirana ubojita sredstva. – Pristupila sam Oružanim snagama u veljači 2010. Moje prvo postavljenje je bilo u Deminerski bataljun, točnije satniju za NUS – neeksplodirana ubojita sredstva. 2011. sam okončala temeljni natječaj za tehničara. Bila sam tada druga žena a danas imamo tri žene koje su tehničari za nus. Bilo je jako zahtjevno za ženu ali su mi moje kolege u tomu puno pomogle. Bila sam uporna, premda sam prvi puta imala neuspjeh na tečaju. Drugi sam bila puno upornija i uspjela sam to završiti, kaže vojnikinja prve klase Dina Talić, tehničarka za neeksplodirana ubojita sredstva. Dodaje kako je od ranoga djetinjstva voljela odoru i imala želju biti vojnikinja. Okončala je srednju turističku školu i upisala Fakultet za sport u Sarajevu, te završila Višu trenersku školu. Prijavila se na natječaj za prijam u službu u OS BIH i bila najbolja polaznica obuke. Talić se nada da će ovim potaći i druge žene da stupe u vojničke redove.
OS BIH najrespektabilnija tvrtka 
- Građani su kroz dva dana promidžbe imajli prigodu vidjeti niz aktivnosti pripadnika OS-a,snage i sredstva deminerskih timova, predstavljen sustav sudjelovanja Oružanih snaga u operacijama potpore miru, biti predstavljene aktivnosti Vojnoga orkestra uz prigodan koncert, te pripadnika Vojne policije. Pored toga na našim info-točkama svi zainteresirani, koji su završili fakultet, sa sveučilišnom diplomom moći preuzeti aplikativni materijal i na mjestu aplicirati na već ponuđene natječajne uvjete za prijam u Oružane snage, kaže kapetan Rusmir Musa.  Oružane snage BIH su danas suvremena organizacija koja mladom čovjeku nudi širok spektar mogućnosti, kako edukativnoga tako intelektualnoga, ekonomskoga, te socijalnoga značaja. U sferi ovakvih odnosa u bh. društvu, Oružane snage su trenutačno jedna od najrespektabilnijih tvrtki i zasigurno budućnost mladom čovjeku koji u sebi posjeduje moralna načela, radne navike i psiho-fizičke sposobnosti, kao osnovni preduvjet da bi se bilo uspješan vojnik, a pogotovo, zapovjednik i časnik. Građani su imali prigodu pogledati i fotografije nastale u mirovnim misijama pripadnika naših oružanih snaga diljem svijeta.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije