povećanje prava

Dijabetičarima u ZHŽ-u olakšice za trakice za kontrolu šećera i aparate

12.05.2018.
u 18:50

Zavod za zdravstveno osiguranje Zapadnohercegovačke županije napravio je značajan iskorak kada je riječ o pravima dijabetičara.

Naime, sukladno odluci o sufinanciranju trakica i iglica za kontrolu šećera u krvi - inzulin ovisnim pacijentima, broj U-V-12-23-8/18, Zavod sudjeluje u sufinanciranju nabave trakica za kontrolu šećera u krvi - inzulin ovisnim pacijentima, u količini 50 trakica mjesečno (sukladno utvrđenim standardima), u skladu sa zatraženim ponudama, u iznosu od 31,90 KM, odnosno 95,70 KM na tromjesečnoj razini.

Temeljem iskazanih ponuda, zainteresirani dobavljači donirat će aparate za mjerenje šećera - inzulin ovisnim pacijentima. Odlukom Upravnog vijeća maloljetnim osobama (inzulin ovisnim pacijentima – djeci do 18. godine), osim trakica i iglica, koje se osiguravaju preko Federalnog fonda solidarnosti, omogućuje se dodatno pravo na jedno pakiranje mjesečno (50 trakica – iznos od 31,90 KM).

Kada je riječ o pravu na igle za kontrolu šećera u krvi, odluka o iglama za kontrolu šećera u krvi - inzulin ovisnim pacijentima od 4. prosinca 2008. godine, ostaje na snazi.

Osiguranik će nabavu navedenih pomagala realizirati u ugovornim zdravstvenim ustanovama Zavoda za zdravstveno osiguranje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?