Zlatni pir Pavkovića

Diana i Ljubomir poručili: Prava sreća je život u braku i obitelji

zlatni pir
11.01.2016.
u 07:00

Ovaj bračni par je na svom zajedničkom putovanju izrodio troje djece koja su im podarila šestero unučadi i troje praunučadi

Doživjeti zlatni pir u zdravlju i veselju sa svojom djecom, a kasnije s unucima i praunucima, san je svakoga bračnog para. U subotu, 10. siječnja 2016. godine, taj su san doživjeli supružnici Diana i Ljubomir Pavković iz Širokog Brijega. Na taj dan, prije točno pedeset godina, Diana je rekla svome Ljubi sudbonosno da i od tada punih 50 godina prolaze i teške i lijepe trenutke u ljubavi i slozi, piše Večernji list BiH.

Proslavu zlatnog jubileja započeli su u crkvi Uznesenja Bl. Djevice Marije u Širokom Brijegu. Oni su jedno drugom svoje da rekli daleke 1966. godine pred pokojnim fra Blagom Karačićem. Misu zahvalnicu u nazočnosti slavljenika, njihove djece i ostale brojne rodbine i prijatelja, predvodio je fra Vitomir Musa. Diana i Ljubomir na svom zajedničkom putovanju rodili su troje, a djeca su im podarila šestero unučadi koja su im opet na svijet donijela i troje praunučadi.

Ljudi danas traže sreću u novcu, ali prava sreća je život u braku i obitelji. Sretne obitelji grade tople domove, a nesretne sudnice i zatvore, rekao je u svojoj nadahnutoj propovijedi fra Vitomir.

U njihovu životu, kao i u životu svakog para, bilo je teških trenutaka, ali ljubav, razumijevanje i vjernost nadvladali su sve poteškoće koje je pred njih postavljao život proteklih zajedničkih pedeset godina, što je svakako razlog za čestitku. Kako su naglasili slavljenici, za uspješan brak potrebno je puno ljubavi, poštovanja, povjerenja, a posebice razumijevanja i popuštanja. Zajedno su podigli djecu, stvorili dom, a cijeli svoj život žive u kršćanskom duhu i za svoju obitelj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?