Dodik primio Di Ruzzu

Di Ruzza: Italija snažno podržava europski put BiH

05.07.2021.
u 20:12

Veleposlanika Republike Italije u Bosni i Hercegovini Marca Di Ruzzu danas je primio predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, kojem je uručio akreditivna pisma koje mu je uputio predsjednik Republike Italije, Sergio Mattarella. Tom prilikom obratio se Dodiku kako bi podsjetio na tradicionalno duboke povjesne, ekonomske, socijalne i kulturne veze koje bilateralne odnose čine bogatim i plodonosnim u svakom sektoru, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije. 

Talijanski veleposlanik izrazio je namjeru da tijekom svog mandata radi na proširenju područja suradnje između Italije i Bosne i Hercegovine što je više moguće, osvrćući se i na brojne talijanske tvrtke koje uspješno posluju u zemlji u punoj sinergiji sa bosanskohercegovačkim partnerima.

U tom kontekstu, veleposlanik Di Ruzza također je podsjetio na posvećenost talijanske strane otvaranju Instituta za kulturu u Sarajevu, koji će moći doprinijeti daljem produbljivanju kulturnih odnosa između dvije zemlje.

Italija - podvukao je veleposlanik Di Ruzza - snažno podržava europski put Bosne i Hercegovine, svjesna da će samo integracija zapadnog Balkana u EU moći dovršiti europski projekt, čineći Europu velikim polom mira, stabilnosti, blagostanja i sigurnosti pred globalnim izazovima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?