Inspekcija iz EU sutra dolazi u BiH:

Detaljne provjere ispunjava li BiH uvjete za izvoz mlijeka

mlijeko
13.03.2016.
u 11:28

Inspekcijski tim Direkcije Europske komisije za zdravlje i hranu, revizije i analize /bivši Odjel za hranu i veterinarstvo – FVO/ boravit će od sutra do 25. ožujka u BiH, s ciljem provjere realizacije Akcionog plana za rješavanje preporuka dobijenih nakon revizije koju je izvršio FVO u siječnju 2014. godine.

Ovaj plan pripremilo je Odjel za veterinarstvo BiH na osnovu preporuka koje su dobili nadležni organi u BiH nakon prve misije, a koji je EU odobrila polovinom prošle godine.

Iz Odjela za veterinarstvo BiH priopćeno je kako će uvodni sastanak biti održan 14. ožujka, a tijekom misije biće održani sastanci sa nadležnim tijelima entiteta i laboratorijama, prenosi Klix.ba

Najavljeni su i obilazak i kontrola određenih mljekara kojima je odobren izvoz u EU, kao i farmi koje snabdijevaju ove objekte sirovim mlijekom.

"Odjel je zajedno sa nadležnim organima entiteta u proteklom periodu intenzivno radila na ispunjavanju svih šest preporuka iz ovog plana, te spremna dočekuje inspekciju iz Dablina i očekuje kako će BiH zadržati status zemlje izvoznice mlijeka i mliječnih proizvoda u zemlje EU", ističe se u priopćenju.

Iz odjela za veterinarstvo napominju kako će po završetku inspekcijske misije imati više informacija o postignutim rezultatima i kako će o njima javnost biti blagovremeno obaviještena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?