UBIJEN VIŠESTRUKI UBOJICA

Detalji potrage za Gačićem: Stezali smo obruč, nije bilo šanse da se izvuče

12.02.2019.
u 18:09

Specijalci su u razmjeni vatre ubili pomahnitalog ubojicu Edina Gačića

Ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara i zapovjednik policije Sarajevske županije Mevludin Halilović potvrdili su da je višestruki ubojica Edin Gačić ubijen ranije tijekom dana u okršaju s policajcima koji su ga okružili. 

Čampara je lokalnim medijima kazao je Gačić nakon potrage koja je trajala devet dana napokon lociran u mjestu Lepenica kod Kiseljaka u središnjoj Bosni. Kada su ga policajci okružili on je na njih pucao i potom je ubijen u razmjeni vatre.

Održana je izvanredna konferencija za medije u Vladi Županije Sarajevo na kojoj su govorili premijer Edin Forto, ministar policije ŽS Admir Katica i policijski načelnik Mevludin Halilović.

Premijer Forto je kazao da je blizu 1200 policajaca pod koordinacijom FUP-a, MUP-a ŽS i Tužiteljstva ŽS radilo na pronalasku ubojice. On se zahvalio svim policajcima iz drugih kantona koji su pružili podršku, javlja Klix.ba.

"Svi smo bili zajedno s jednim ciljem. Vlada je bila u stalnom zasjedanju s ciljem da osiguramo sigurnost građana. Zahvaljujem se svim policajcima koji su sudjelovali i građanima koji su zadržali mirnoću, nastavili sa svojim životima kako smo ih zamolili. Raspisana je nagrada za informaciju koja bi vodila do hvatanja bjegunca. Sačekat ćemo policijski izvještaj i odlučiti hoće li biti uplaćena nagrada za neku informaciju koja je vodila prema ovom rezultatu. Ako ne bude, ta sredstva će biti raspoređena vezano za ovaj slučaj", kazao je Forto.

Ministar MUP-a ŽS Admir Katica je kazao da Edin Gačić više nije sigurnosna prijetnja.

  "Želim se sjetiti obitelji preminulog Sultanića u Konjicu i našeg policajca. Hvala svima koji su davali informacije. Vlada je danonoćno zasjedala, hvala svima koji su imali povjerenja i dali nam podršku hrabrim policijskim službenicima cijele BiH. Želim se zahvaliti FUP-u, OSA-e i SIPA-e koji su život i sigurnost građana činili normalnim", kazao je Katica.

Istaknuo je da je ovo bila najmasovnija potraga u BiH. "Urodila je plodom jer smo svi zaboravili na naše nadležnosti, predali se srcem i dušom u ovo. I presretan sam da smo završili."

Cijela akcija je krenula jutros su na čelu s pripadnicima FUP-a, specijalnom jedinicom i MUP-a ŽS.

"Krenulo se u pregled i pretres na prostoru između Hadžića i Kiseljaka. U poslijepodnevnim satima su došli do traga koji je na kraju doveo do izvršitelja ubojstava. Nije se htio predati na pozive policajaca i došlo je do upotrebe vatrenog oružja pripadnika policije čime je ubijen. U razmjeni vatre lakše je ozlijeđen pripadnik MUP-a ŽS i on je izvan životne opasnosti. u tijeku je očevid", izjavio je načelnik Halilović.

Naveo je da su od početka bili zatrpani mnogobrojnim informacijama, ali da su sinoć imali informaciju OSA-e koja je upućivala na to gdje se ubojica nalazi.

"Pripremili smo zatvoreni plan da ne bi došlo do curenja informacije. Jutros je objavljena informacija. Stezali smo obruč, priključili su se pripadnici MUP-a SBŽ. Osigurali smo čitav prostor tako da nije bilo mogućnosti da se izvuče iz situacije", kazao je Mevludin Halilović.

Policija u Bosni i Hercegovini tragala je za za višestrukim ubojicom Gačićem koji se devet dana uspješno skrivao zbog čega su podignute visoke mjere sigurnosti, a na terenu je angažirano više od tisuću policajaca. Cijela BiH danima je strahovala od opasnog ubojice. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?