zanimljivo

Deset fascinantnih činjenica o seksu koje morate znati

seks
Shutterstock
10.01.2017.
u 20:58

Naša tijela znaju doista biti fascinantna, ali i čudna. Tako je i kada je u pitanju seks i seksualnost. Mnogi se hvale da o seksu znaju sve, ali ih znanost često razuvjeri bizarnim činjenicama poput ovih. Enkivilage nabrojao je fascinantne činjenice o seksu, a mi izdvajamo najzanimljivije od njih, piše Index.hr. 

1. Znate li da tijekom seksa vaše nosnice nateku? Da, baš kao i spolovila i grudi. Ovo se najvjerojatnije događa zbog dotoka krvi u nosnice, kao i u penis, vaginu i dojke.

2. Jedan muškarac proizvodi dovoljno sperme da bi se oplodile sve plodne žene na planeti.

3. Ljudi nisu jedina vrsta koja prakticira oralni seks. To rade i vukovi, medvjedi i šišmiši.

4. Klitoris se sastoji od više od 8000 živčanih završetaka, dvostruko više nego što ih ima penis. Zbog toga žene češće doživljavaju orgazam stimulirajući klitoris nego onaj vaginalni.

5. Orgazmi i kihanje su jedine tjelesne reakcije koje se ne mogu zaustaviti nakon što počnu. To je zato jer su oni psihološka reakcija na vanjski podražaj.

6. Kada ste napaljeni, male su šanse da ćete osjetiti gađenje prema bilo čemu.

7. Neke žene mogu svršiti samo stimulansom bradavica. Takvih je 1%.

8. Žene koje imaju problem s migrenom u pravilu se više seksaju, a struka tvrdi da je to zbog činjenice da orgazam ublažava tegobe.

9. Spermatozoidi putuju brzinom od 366 km/h.

10. Iako mnogi smatraju da je miris čokolade pravi afrodizijak, istina je da miris bundeve djeluje na muškarce i pomaže erekciju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije