Ljubuški

Deseci tisuća vjernika i hodočasnika u svetištu sv. Ante na Humcu

Foto: Ivan Kaleb
1/5
13.06.2022.
u 16:12

Osobito je bio velik broj na misi uočnici, a mnogi kažu da nikad dosad nije bilo toliko

Više desetaka tisuća vjernika i hodočasnika iz ljubuškog kraja, Hercegovine, dijelova Bosne i južne Dalmacije, prošlo je u
proteklih deset dana kroz najveće i najpoznatije svetište sv. Ante Padovanskog u Hercegovini, na Humcu u Ljubuškom. Osobito je bio velik broj na misi uočnici, mnogi kažu nikad dosad toliko, no, veliko mnoštvo bilo je i na središnjoj svečanoj misi na samu svetkovinu, kao i tijekom deve večeri devetnice.

Misna slavlja na uočnicu i jučer na blagdan, predvodio je mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, uz suslavljenje humačkoga župnika i gvardijana fra Ljube Kurtovića i fra Darija Dodiga.

- Sveti Ante, s kruhom u ruci, označuje da se on zauzima za gladne i siromašne, i po tom svom zauzimanju poznat je u cijelome
svijetu. Sveti Ante spada među najpoznatije i najpoštovanije svece, jer mu je bilo stalo do spasenja svakog čovjeka, i to do spasenja
cijeloga čovjeka, narodski rečeno, do spasenja čovjekova tijela i čovjekove duže – rekao je, među ostalim, biskup Marko Semren.

Humačko svetište sv. Ante bilo je i ove, kao i tijekom minulih godina, veliko mjesto molitve, pokore, milosti, zaziva za vjernički puk odan svecu svega svijeta, kojem s velikim povjerenjem, nadom i ufanjem upravlja svoje misli, čežnje, potrebe, duhovne i svakodnevne životne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?