POSEBNO ANTIPERSPIRANT

Dermatolog: 'Većina ljudi dezodorans nanosi u krivo vrijeme, evo kad bi trebali'

dezodorans
shutterstock/ilustracija
28.12.2021.
u 20:09

Ipak, s njim se ne slažu svi stručnjaci.

Pandemija i karantena pokrenule su mnoge trendove i rasprave na društvenim mrežama, a posebno su popularne na raznim platformama postale teme vezane uz higijenu; neki su tako u raspravama tvrdili da se tuširati potrebno jednom dnevno, a drugi da je i dovoljno i jednom tjedno...

Među brojnim je videima tako viralan postao i video dermatologa Sida Raza (@sidneyraz) koji je na TikToku objasnio da većina nas cijeli život pogrešno nanosi dezodorans.

- Dezedorans biste trebali nanositi noću - kaže on i objašnjava da je najučinkovitiji kad se nanese neposredno prije odlaska u krevet, što posebno vrijedi za antiperspirante.

- Naša je tjelesna temperatura tada niža, pa će bolje djelovati na koži - rekao je dr. Raz u svom TikTok videu koji je pogledan više od 3.8 milijuna puta, s 582 tisuća lajkova i 10.5 tisuća komentara, no s njim se ne slažu svi stručnjaci.

- Budući da se dezodorans prvenstveno koristi za prikrivanje neugodnih mirisa nije ga potrebno nanositi navečer - komentirao je Razovu tvrdnju dermatolog dr. Dustin Portela, no antiperspirant, dodaje, koji se koristi za sprječavanje znojenja, možete nanijeti prije spavanja.

To, ističe on, posebno vrijedi za one s problemom prekomjernog znojenja ili hiperhidroze, jer su žlijezde znojnice najmanje aktivne dok spavamo. A ako ćete navečer nanositi antiperspirant, rekao je dr. Portela je za BuzzFeed, prije treba oprati pazuha i dobro ih obrisati, tako da koža bude potpuno suha.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?