​Federalni ministar prometa i komunikacija

Denis Lasić posjetio Zračnu luku Mostar

afa
23.03.2017.
u 16:05

Federalni ministar prometa i komunikacija posjetio je danas Zračnu luku Mostar. Vlada Federacije BiH je u cilju unapređenja  zrakoplovne infrastrukture na Zračnoj luci Mostar putem kapitalnih transfera osigurala 1.570.000,00 KM u 2016. godini. Direktor Zračne luke Marin Raspudić upoznao je ministra Lasića o utrošku navedenih sredstava te izvijestio da je dio sredstava utrošen na nabavu opreme koja je nedostajala, a kojom će biti zadovoljeni pojačani zahtjevi za sigurnosne mjere koje propisuje europska regulativa kao i zahtjevi zrakoplovnih kompanija za opremom za opslugu zrakoplova. 

Direktor Raspudić izvijestio je da je dio zgrade osuvremenjen i proširen čime se postiže efektivno povećanje kapaciteta zračne luke. Napravljena je projektna dokumentacija koja je preduvjet za dalje širenje i apliciranje na razvojne fondove Europske Unije. Vlada Federacije BiH financijski pomaže Zračnu luku Mostar s ciljem razvoja zrakoplovne infrastrukture u Federaciji Bosne i Hercegovine koja će  dovesti do veće konkurentnosti zračnih luka u Federaciji BiH i do privlačenja zrakoplovnih kompanija koje bi Hercegovinu i Federaciju BiH povezala sa europskim destinacijama te time omogućila čimbenike koji će doprinijeti razvoju gospodarstva i turizma. 

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić zahvalio se ministru Lasiću i Vladi Federacije BiH na podršci koja je ukazana i  bez koje započeti projekti ne bi mogli biti završeni i bez koje bi razvoj zračne luke Mostar bio uvelike otežan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?