Čović i Wigemark

Demokratski izabrani predstavnici bh. Hrvata traže žurnu uspostavu vlasti

28.05.2019.
u 18:42

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je sastanak s voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i posebnim predstavnikom Europske unije u BiH, veleposlanikom Larsom-Gunnarom Wigemarkom.

Glavna tema sastanka bilo je Izvješće Europske komisije o napretku Bosne i Hercegovine koje će sutra biti i službeno objavljeno. 

U svezi s tim, izražena su očekivanja kako će u Mišljenju Europske komisije o kandidacijskom statusu BiH biti naznačeno kako je Bosna i Hercegovina učinila potrebni napredak u procesu europskih integracija. 

Također, izraženo je uvjerenje kako će do tada BiH dobiti stabilnu demokratsku vlast, legitimiranu na proteklim izborima od strane tri konstitutivna naroda i svih građana BiH.

Konkretno, kada je u pitanju proces uspostave vlasti u BiH, Čović je još jednom istaknuo kako demokratski izabrani predstavnici hrvatskoga naroda traže njenu žurnu uspostavu kako bi se omogućio kontinuitet u pogledu euroatlantskih integracija. 

Istovremeno, još jednom je naglasio da su izmjene Izbornog zakona sastavni dio svih potencijalnih koalicijskih aranžmana na razini Federacije BiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Komentara 2

Avatar Feral
Feral
21:03 28.05.2019.

Demokratski izabrani ???

IN
ima_nešto
11:38 29.05.2019.

Činjenice se ne akceptiraju i želi se rješenje izvna. Mi se svađamo pomozite nam. Najbolje nam odgovaraju donacije.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije