Ozbiljne optužbe

Delimustafić nezakonito prodavao stanove Arapima, šteta se mjeri milijunima maraka

Alija Delimustafić
aa
15.11.2016.
u 09:00

Jučer je Županijski sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor Aliji Delimustafiću, Jusufu Škrijelju, Lejli Cerić, Samiri Skorupan i Suadi Hadžić koji se sumnjiče da su oštetili građane Bosne i Hercegovine i pravne osobe s kojima su surađivali. U zajedničkoj akciji koja je bila planirana nekoliko mjeseci nakon opsežne istrage Tužiteljstva Sarajevske županije i hrvatskog Uskoka, u petak je bilo pretreseno više od 60 lokacija, od čega 20 u Hrvatskoj.

Sporne nekretnine

Po medijskim navodima Delimustafić i Škrijelj su uhićeni zbog prijevara i zloporaba u trgovini nekretninama te se sumnja da su na taj način nezakonito stekli višemilijunsku korist. Sumnja se da su s više osoba nezakonito dolazili u posjed napuštenih stanova u Sarajevu i onda ih prodavali Arapima, a u tome im je pomagala bivša sutkinja sarajevskog Općinskog suda Lejla Fazlagić. Fazlagić, koja posjeduje nekretnine u Hrvatskoj, nezakonito je uknjižavala stanove na osobe bliske uhićenoj skupini. Stanove koje su oteli, Delimustafić, Škrijelj i ostali prodavali su Arapima preko svojih tvrtki registriranih u općini Istočno Novo Sarajevo u Republici Srpskoj. U posljednje dvije godine bilježi se golem porast kupnje nekretnina kojima su novi vlasnici postali Arapi. Vlasti BiH provode nekoliko akcija sumnjajući da su se Arapi domogli nekretnina na nezakonit način posredstvom fiktivno registriranih kompanija.

Predao se policiji

Federalnoj upravi policije (FUP) predao se osumnjičeni Mirsad Delimustafić, brat Alije Delimustafića. Za njega je Tužiteljstvo Sarajevske županije predložilo određivanje jednomjesečnog pritvora i raspisivanje tjeralice. Glasnogovornica Tužiteljstva SŽ-a Azra Bavčić za Klix.ba je izjavila da sada slijedi redovita procedura te će Delimustafić nakon kriminalističke obrade u FUP-u biti predan u nadležnost Tužiteljstva SŽ-a.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije