Beč

Delegacija PSBiH sudjelovala u radu zimskog zasjedanja PS OSCE-a

delegacija
26.02.2016.
u 11:35

U Beču danas završava 15. redovno zimsko zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (PSOSCE), u čijem radu su sudjelovali i članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u PSOSCE Aleksandra Pandurević, Bariša Čolak i Halid Genjac.

Glavna tema ovog skupa koji je okupio oko 300 parlamentaraca iz 57 zemalja bili su migrantska i izbjeglička kriza na teritoriji zemalja članica OSCE-a, te napori koji se ulažu radi njenog rješavanja.

Predsjednik PSOSCE-a Ikka Kanerva istaknuo je u uvodnom obraćanju kako su migrantska kriza, globalni terorizam i stanje u Ukrajini veliki izazovi našeg vremena, koje trebamo zajednički rješavati pojačanim naporima i zajedničkom suradnjom.

Sudionici zasjedanja su se dogovorili kako su spriečavanje sukoba, uspostava mira, sigurnosti i stabilnosti na temelju demokratskih vrijednosti temeljni pravci OSCE-a pri čemu će, kako je zaključeno, terenske misije OSCE-a i u budućnosti imati važnu ulogu u razvoju i jačanju demokratskih procesa i institucija, kao i u zaštiti ljudskih prava.

Tijekom ovog zasjedanja održane su i sjednice sva tri opća komiteta PSOSCE-a, na kojima je, između ostalog, razgovarano o ekonomskim aspektima migranata i o ljudskim pravima, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?