Posjet ZDŽ-u

Del Vechio ukazao na najavljenu pomoć Hrvatske u procesu koji slijedi BiH

Ivan Del Vechio
15.02.2016.
u 16:48

Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio boravio je u posjetu Zeničko-dobojskoj županiji i s premijerom Miralemom Galijaševićem razgovarao o aktualnim pitanjima i mogućnostima jačanja gospodarske suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

"Posebno mi je zadovoljstvo da danas, na dan kada je predata aplikacija BiH za članstvo u EU, primili smo čestitke od veleposlanika Hrvatske i dobili određene upute kroz koje je prošla Hrvatska i ponuđena nam je pomoć u suradnji i pripremi za predpristup Europskoj zajednici. Razgovarali smo svakako i o potencijalima koje ima ZDŽ u smislu daljnje suradnje, te poslovima na izgradnji Hidrocentrale Vranduk, na kojem su konzorcij "Strabak" iz Austrije i "Rade Končar" iz Hrvatske dobili taj posao", kazao je premijer Galijašević.

U obraćanju za javnost veleposlanik Hrvatske Ivan Del Vechio je čestitao građanima BiH i posebno Zeničko-dobojskoj županiji na predaji aplikacije Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji i ukazao na najavljenu pomoć Hrvatske u procesu koji slijedi BiH.

"Ovo je veliki iskorak za BiH na putu euroatlantskih integracija i uvijek ističemo na stabilnost BiH, te njen prosperitet koji su od ključnog značaja za Republiku Hrvatsku. Posjetio sam ovu županiju da se upoznam, prije svega, s gospodarskim procesima koji se ovdje događaju, imamo odličnu suradnju s nekim općinama koje pripadaju ovoj županiji prije svega Varešom, Usorom i Žepčem. Dogovorili smo da ćemo učiniti sve da se dio vodovodne mreže u općini Vareš izgradi", istaknuo je Del Vechio.

Prema njegovim riječima, Hrvatska će i dalje konkretno pomagati realizaciju projekata u lokalnim zajednicama na području Zeničko-dobojske županije. Gosti su izrazili svoje zadovoljstvo o dobrom tretmanu koji ima Katolički školski centar u Zenici i Žepču, a posebno su se zanimali za poteze koji se čine na planu stabilizacije stanja u zavidovićkoj Krivaji, kao perspektivnoj tvornici namještaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije