nova vlada

Darija Kisić Tepavčević iz Sarajeva nova ministrica u Vladi Srbije

A.K./ATAImages/PIXSELL
25.10.2020.
u 17:32

Kandidatkinja ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je Darija Kisić Tepavčević, koja je široj javnosti postala poznata kada je kao epidemiolog i zamjenica direktora Instituta "Batut" postavljena za člana Kriznog stožera za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

To je objavila srbijanska mandatarka Ana Brnabić nakon sjednice Predsjedništva SNS, a Kisić će na toj funkciji zamjeniti Zorana Ðorđevića, javlja Tanjug. 

Kisić je rođena 20. kolovoza 1975. godine u Sarajevu. Dolazi iz obitelji akademskih građana. Otac Bogdan je elektroinženjer, koji je radni vijek proveo u sarajevskom poduzeću "Energoinvest", a majka Vesna je liječnica, pedijatar.

Osnovnu školu u Sarajevu završila je kao učenik generacije te školovanje je nastavila u gimnaziji.

Nažalost, sa 17 godina dočekao ju je rat i razdvajanje obitelji. Ona i brat su se preselili u Bileću, kod očevih. Dok su roditelji ostali u Sarajevu.

U Bileći je Kisić sa, također, odličnim uspjehom završila treću i četvrtu godinu u bilećkom srednjoškolskom centru "Golub Kureš".

U glavnom gradu Srbije je upisala Medicinski fakultet, koji je završila 2001. godine s prosjekom 9,60.

S obzirom da je bila dobar student već naredne godine dobila je priliku početi raditi kao asitent-pripravnik na predmetu Epidemiologija.

2006. na Medicinskom fakultetu u Beogradu je specijalizirala epidemiologiju, a zatim i doktorirala s najvišim ocjenama.

Jedna od vodećih uloga joj je povjerena tijekom epidemije opspica, koja je Srbiju pogodila tijekom 2017. i 2018. godine, da bi 2019. predstavljala Europu na "Incijativi za globalnu eliminaciju malih ospica i rubele" koja je održana u Washingtonu.

U dosadašnjoj karijeri je objavila više od 120 znanstvenih radova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?