Međunarodni festival

‘Dani kosidbe’ održavat će se u tri grada

09.06.2016.
u 08:00

Tradicijska kupreška manifestacija “Dani kosidbe - Kupres”, odavna etablirana kao značajan i nadaleko prepoznatljiv društveni i kulturni događaj, održat će se od 29. lipnja do 3. srpnja.

Projektom će biti obuhvaćeno više od 400 aktivnih sudionika svih starosnih dobi, a iz inozemstva će gostovati do 200 mladih izvođača i umjetnika s tri kontinenta (Azija, Europa, Amerika), što je prilika da mladi iz BiH upoznaju različite kulture iz udaljenih krajeva svijeta. Posebna kulturološka vrijednost sačuvala se u manifestaciji natjecanja kosaca u košnji trave ručno izrađenom kosom, kao jedinstvenom izrazu nematerijalne kulturne baštine, ali i u drugim tradicijskim umjetnostima, zanatima i sportskim vještinama. Glavne kulturne aktivnosti, koje iz programa valja posebno istaknuti, četiri su koncerta narodnih plesova i pjesama koji će se održati u Mostaru (30. 6. u 20 sati u Kosači), Kupresu (1. 7.), u Sarajevu (2. 7. - BKC) te ponovno u Kupresu (3. 7.). Osim koncerata bit će održan i međunarodni okrugli stol s temom “Nematerijalna kulturna baština kao temelj razvoja turističke i lokalne ponude” te središnji događaj “Viteško natjecanje kosaca” za juniore i seniore.

Festivalska tržnica i prezentacija starih zanata s prostora BiH i gostujućih zemalja održavat će se od 1. do 3. srpnja u Etnografskom muzeju Hrvatskog doma 
Kupres.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?