do 22. travnja

Danas počinje anketa o radnoj snazi u BiH

09.04.2018.
u 11:20

Na području cijele BiH od danas do 22. travnja provoditi će se trinaesta anketa o radnoj snazi, priopćeno je iz Agencije za statistiku BiH.

Agencija za statistiku BiH će u suradnji s entitetskim zavodima za statistiku realizirati anketu na reprezentativnom uzorku od 10.647 slučajno odabranih kućanstava, od čega 5969 iz Federacije BiH, 3613 iz Republike Srpske i 1065 iz Distrikta Brčko.

Cilj je, u skladu s metodološkim pravilima i načelima Međunarodne organizacije rada i metodološkim preporukama Eurostata, dobiti podatke o osnovnim radnim karakteristikama stanovništva u BiH i uraditi procjenu ukupne radne snage.

Anketa omogućava da se prate stanje i promjene na domaćem tržištu rada, odnosno veličina, struktura i obilježja aktivnog i neaktivnog stanovništva.

Iz Agencije napominju kako je broj nezaposlenih dobiven posredstvom ankete o radnoj snazi jedini međunarodno usporedivi indikator nezaposlenosti u BiH.

Anketiranje će vršiti anketno osoblje akreditirano od Agencije za statistiku BiH te Federalnog i Republičkog zavoda za statistiku. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?