prognoza

Danas oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima, poslijepodne razvedravanje

kišobrani
Fena
01.03.2024.
u 08:59

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežito oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim i jugozapadnim područjima registrirana je i slaba kiša.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Sokolac 6, Drvar, Gradačac, Ivan-sedlo, Tuzla i Zvornik 7, Bijeljina, Bugojno i Doboj 8, Banja Luka, Bihać, Livno, Prijedor, Srebrenica i Zenica 9, Sanski Most i Sarajevo 10, Široki Brijeg 11, Mostar i Trebinje 12 i Neum 13 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 8 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslijepodne u većem dijelu Bosni padavine uglavnom prestaju, uz djelimično razvedravanje. Nešto manje oblačnosti se očekuje na krajnjem jugu u drugom dijelu dana. Vjetar u sjevernim područjima Bosne slab sjeveroistočni, a u ostaku zemlje slab do umjeren južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost slabe kiše. Poslijepodne djelimično razvedravanje. Najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije